AlgemeenBlogCoaching

Vergroot je Veerkracht en Weerbaarheid

By 10 augustus 2020 maart 18th, 2023 No Comments

Vergroot je Veerkracht en Weerbaarheid

Hoe vergroot je jouw veerkracht en weerbaarheid? Veerkracht is een essentiële kwaliteit. Misschien wel een van de basiskwaliteiten die je wilt ontwikkelen in je leven.

Wel eens tegenslag meegemaakt?

Laten we even een experiment doen. Wie heeft er wel eens een geliefde verloren? Heb je meegemaakt dat een liefde je verlaten heeft? Wie heeft conflicten meegemaakt die lastig op te lossen waren? Wie heeft zijn of haar baan verloren? Een been gebroken? Inkomen verloren? Een ernstige ziekte meegemaakt? Wie is gepest of wordt gepest? Wie heeft mentale of emotionele problemen meegemaakt, een burn-out, overspannenheid, stress?

Tegenslag kan je niet voorkomen

Ik kan nog wel even doorgaan met dit experiment en ik vermoed dat iedereen een of meerdere van deze issues heeft meegemaakt. Tegenslag is een basis onderdeel van ons leven. Ook al proberen we er alles aan te doen om onszelf daarvoor te behoeden. Je verzetten tegen tegenslag heeft geen zin, er komt wel weer iets nieuws. Down worden en bij de pakken neer gaan zitten heeft ook geen zin. Want er komt wel weer wat nieuws…

Opveren en je weerbaarheid vergroten

Het veel handiger om iets te leren over hoe je opveert, hoe je je weerbaarheid kunt vergroten. Dit zijn zulke essentiële kwaliteiten dat ik zou wensen dat ieder kind dit al jong leert. Uit ervaring blijkt echter dat opvoeders niet altijd het beste voorbeeld geven en hun eigen (stress) reacties doorgeven.

Het goede nieuws? Je kunt leren hoe je jouw veerkracht en weerbaarheid vergroot. Het nog betere nieuws? Je kunt dit een wezenlijk onderdeel van je emoties, gevoel en mindset laten worden. Dit zorgt ervoor dat je anders kunt reageren bij een volgende tegenslag. Op deze manier leer geen ‘techniek’ waar je steeds bij na hoeft te denken maar voel je je daadwerkelijk anders bij tegenslag, waardoor je ‘automatisch’ anders kunt reageren. Een utopie? Zeker niet. Hieronder staan enkele tips om daar zelf al mee te beginnen.

Wat verlaagd je Veerkracht en Weerbaarheid?

  1. Onzekerheid is een van de factoren die je veerkracht onderuithalen. Leer jezelf aan om je comfortabel te voelen met onzekerheid.
  2. Dat wat moeilijk te verklaren is het leven kan ons enorm bezig houden. Wij zoeken verklaringen voor gebeurtenissen en gedrag van mensen. Als deze moeilijk te vinden zijn, verlaagd onze weerbaarheid. Vind het plezier (terug) in het mysterieuze van het leven.
  3. Wij denken dat onze instincten juist zijn, omdat we dat zo voelen. Helaas is niet alles wat wij voelen waar… Ontwikkel genoeg zelfbewustzijn om te twijfelen aan je eigen instincten, oordelen, stressreacties en soms zelfs je intuïties.
  4. Jouw diepste en meest belangrijke overtuigingen kunnen door gebeurtenissen en de acties van anderen in twijfel worden getrokken. Ontwikkel het vermogen om op een kalme manier te kijken naar het ‘bewijs’ dat je gebruikt. Het ‘bewijs’ is mogelijk een invulling van wat jij voelt.

3 trainingen

Omdat dit zo een belangrijk onderwerp is heb ik 3 trainingen ontwikkeld om in verschillende behoeften te voldoen. Van een wat minder intensieve maar zeker zinvolle online Weerbaarheid en Veerkracht training tot een exclusieve intensieve training.

  1. De weerbaarheidstraining online. 3 dagdelen waarin je leert wat de kernelementen van weerbaarheid en veerkracht zijn. Je oefent online met elkaar en hebt na de training genoeg basis om te oefenen in de praktijk.
  2. De weerbaarheidstraining voor volwassenen. Dit is de 2-daagse weerbaarheid en veerkracht training waar alle essentiële elementen de revue passeren en je op lokatie in Amsterdam stap voor stap werkt aan een weerbare kern. Deze training is geschikt voor mensen met wat grotere vraagstukken, overwerktheid en burnout herstel.
  3. De exclusieve intensieve weerbaarheidstraining. Dit is dé training voor iedereen met relatief weinig tijd die behoefte heeft aan groot resultaat. Het is een hybride training waarbij een deel live in Amsterdam plaatsvind, een deel online én je krijgt online coaching! Doe je mee aan deze training? Dan mag je veel rendement verwachten in weinig tijd.

Wil jij je daadwerkelijk anders voelen bij tegenslagen? Schrijf je in voor een van de trainingen. Je merkt direct het verschil en binnen enkele weken tot maanden een significant verschil!

Persoonlijke coaching

Wil je liever direct aan de slag met je veerkracht? Ga naar de coaching pagina en schrijf je in voor een intake gesprek. Tot snel!

Wassili Zafiris