Business coach

Wat is Business coaching?

Business coaching is een gespecialiseerde vorm van coaching die gericht is op het leiden van een onderneming, managen van een afdeling of team, en effectiever werken als medewerker.  Het kan zeer uitdagend zijn om een bedrijf te runnen, medewerkers aan te sturen of goed te presteren als medewerker. Een ervaren business coach kan helpen om oplossingen te vinden. 

Executive of ondernemer

Als executive of ondernemer heb je een heldere geest nodig, maar ook een onbelemmerd gevoel om zo de juiste keuzes te maken en je bedrijf te laten groeien, terwijl je tegelijkertijd persoonlijke issues en verantwoordelijkheden aanpakt, zoals de behoeften van je gezin.

Medewerker of manager

Als medewerker of manager heb te je maken met talloze uitdagingen. Zowel intern, inhoudelijk, als extern naar klanten toe. Jij weet als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om elke dag weer optimaal te presteren.

Wat doet een business coach?

Een business coach ondersteunt je om het beste uit jezelf, het bedrijf of het personeel te halen. Wassili helpt je bij het nemen van beslissingen, omgaan met kritiek en tegenspraak en hoe te reageren op crises. Met behulp van business coaching leer je hoe je heldere waarden en een duidelijke missie ontwikkeld. Van persoonlijk leiderschap en relationele kwaliteiten, en het vinden van balans tussen werk en privéleven, tot hoe je strategisch kunt omgaan met stakeholders en klanten.

Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 - 2024

Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 – 2024

Business coach met ervaring

Een goede business coach heeft ervaring met deze complexe zaken en begrijpt zowel de zakelijke als persoonlijke aspecten van leiderschap en functioneren in een onderneming. Wassili helpt bij het analyseren van situaties, het vinden van helderheid en richting, en fungeert als een waardevolle sparringpartner. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van organisaties, managementteams en consultants. Wassili is gecertificeerd leiderschap coach, organisatie consultant en entrepreneur ontwikkelaar.

Ik heb met vele executives, managers en consultants intensief samengewerkt. Met mannelijke en vrouwelijke ondernemers. Van visie, missie en strategie, tot het opnieuw uitwerken van matrix organisaties. Van leiderschap tot teamwerk. Ik begeleid de zakelijke kant en de diepgaande emotionele struggles en stress die je kunt ervaren in deze posities.

Investeren in business coaching

Investeren in een business coach kan veel opleveren, niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op persoonlijk en emotioneel vlak. Wil je meer weten over business coaching, lees dan meer op de ‘betekenisvol ondernemen’ blog, de coaching blog of de boeken blog.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

Of bekijk de andere vormen van coaching.

Voorbeelden van Business coaching

De volgende onderdelen kunnen aan bod komen in het Executive- & Business Coach traject:

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Strategie, visie en missie-ontwikkeling.
 • Effectief managen; teamaansturing.
 • Beter omgaan met druk, stress en tegenslag.
 • Prestatie coaching.
 • Omgaan met emoties. Autoriteitsissues. Status issues.
 • Entrepreneur begeleiding.
 • Het behalen van professionele doelen.
 • Relatie management.
 • Conflict beheersing.
 • Stakholder management.
 • Prestatie druk.
 • Omgaan met stress.
 • Privé- werk balans.

Ervaring Business coach

Mijn business- en executive coachervaring heb ik opgedaan met relevante opleidingen en met het begeleiden van ondernemers, executives, teams en consultants. Én door middel van het opzetten van eigen bedrijven.

Ik ben opgeleid tot transformational entrepreneur and business facilitator aan de Universiteit van Santa Cruz in Californië. Daar ben ik ook opgeleid tot NLP Master trainer en coach. Robert Dilts, die doceert aan de NLPU, is een vooraanstaand leiderschapsontwikkelaar. Zijn werk op het gebied van visie, missie, strategie, ondernemen en samenwerking is wereldwijd bekend. Hij is mijn mentor sinds 1997. Ik ben voormalig  leiderschapspartner bij de ISVORDILTS group. En gecertificeerd leiderschap coach facilitator in Silicon Valley.

Als coach en facilitator heb ik behoorlijk wat ondernemers, leiders en medewerkers in het bedrijfsleven mogen helpen. Zowel op het gebied van persoonlijke- als zakelijke ontwikkeling. Zo heb ik o.a. de reorganisatie van PENTAX Europa mogen begeleiden en ben ik zeven jaar de business coach van ondernemer Ben Steenstra geweest. In ons boek IK BEN niet alleen op de wereld, beschrijven we hoe ik zijn bedrijf en medewerkers heb kunnen helpen floreren. IK BEN niet alleen op de wereld is genomineerd als beste business boeken en als beste management boek.

Mijn ondernemers- en business kennis mag ik sinds 2018 delen op de universiteit. Op The Global School for Entrepreneurship and Innovation doceer ik Meaningful Profit, een door mij en Ben Steenstra ontwikkelde nieuwe ondernemersvorm. Daarnaast doceer ik Leiderschap en Veerkracht op Nyenrode Business University.

Business coaching kunnen individuele sessies zijn of groepsbijeenkomsten. Van leiderschapsontwikkeling tot MT bijeenkomsten en organisatie veranderprocessen.

Accreditaties

Een coachtraject

 • Een business coachtraject begint bij een intakegesprek. Daarna stellen we vast welke doelen je wilt bereiken. Complexe vraagstukken in organisaties vragen soms om een duidelijke trajectgerichte aanpak. Ik werk gemiddeld 3 tot 8 keer met een cliënt. Echter soms is het begeleidingsproces dynamisch en kan over langere tijd plaatsvinden. Een intensievere langdurige werkrelatie behoort tot de mogelijkheden.
 • De gesprekken duren van 1 tot 2,5 uur.
 • Investering: €175,00 p/u.
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype videoverbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • Kijk voor loopbaan coaching of life coaching op die pagina’s.
 • Heb je een vraag over begeleiding bij reorganisatie? Kijk op “organisatie ontwikkeling”.
 • Of zoek je managementbegeleiding, een erkende coachopleiding? Leiderschapstraining of mentoring? Kijk op de zakelijke trainingen pagina.
 • Wil je de samenwerking verbeteren? Doe dan de gratis teamtest. Voor alle andere vragen neem contact
 • De kosten van de coaching zijn in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.

Intakegesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coachgesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.