Depressie coaching

Hoewel je ‘depressie’ en ‘coaching’ niet direct met elkaar associeert, heb ik ze wel degelijk aan elkaar verbonden door middel van meer dan 10 jaar onderzoek naar depressie en levenslust. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een coachingsmethode specifiek gericht op het omgaan met depressie.

De methode en de bijbehorende filosofie zijn beschreven in mijn boek “Geluk is Deprimerend“. Het is mijn doel geweest om de oorzaken van depressie te doorgronden en essentiële stappen te identificeren om weer ‘licht te laten schijnen in de duisternis’. Lees meer over depressie, geluk en coaching op de blog.

Effectieve methode

De methode die hieruit is voortgekomen is effectief gebleken en getoetst bij honderden cliënten (voornamelijk vanaf 18 jaar). Het gebruik van medicatie hoeft geen belemmering te zijn voor deze aanpak. Echter, bij ernstige suïcidale gedachten adviseer ik altijd om contact op te nemen met een huisarts, evenals in gevallen waarin andere complicerende factoren zoals bipolaire problemen aanwezig zijn.

Voor wie?

De aanpak is geschikt voor een breed spectrum van mensen, variërend van ‘chronische ontevredenheid’ tot (overmatige) langdurige depressieve en sombere gedachten. “Geluk is Deprimerend” biedt ondersteuning bij het begeleidingsproces. 

Voor meer informatie over mijn methode en visie, bekijk de video hieronder waarin ik de drie oorzaken van depressiviteit bespreek. Wanneer je meer inzicht wilt krijgen in je situatie en sombere gedachten wilt veranderen, nodig ik je uit om je in te schrijven voor een intakegesprek.

Lees meer over mijn boek “Geluk is Deprimerend” en bekijk de verschillende vormen van coaching op mijn website. In 2019 is het boek ook in het Engels uitgebracht.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

‘Happily depressed’

Lucas Derks, sociaal psycholoog, heeft Wassili Zafiris gefilmd over zijn boek Geluk is deprimerend. In de film verteld Wassili o.a. wat de drie oorzaken van depressie zijn.

Accreditaties

Gecertificeerd internationaal meta-coach. Master NLP trainer en neuro-semantiek trainer met zeer veel aanvullende kennis en ervaring. NLP Master Health Certified, 1998 NLPU, University Santa Cruz California. NLP en gezondheid specialisatie. Zie ook mijn biografie. Fellow bij de IIOPM (International Institute of Organisational Psychological Medicine).

Een depressie coach traject

 • De duur van een coachtraject bij depressieve klachten is gemiddeld tussen de 5 tot 10 gesprekken (1 tot 1,5 uur per keer). Transformatie en zo efficiënt mogelijk werken zijn daarbij belangrijk.
 • In bepaalde gevallen kunnen depressieve gevoelens in 1 tot 3 gesprekken geheel verholpen zijn!
 • Maak gebruik van 50% korting bij het intakegesprek!
 • Bij deelname aan een van mijn trainingen krijg je 5 coachgesprekken met korting.
 • Bij behoefte aan langere termijn coaching kan je in een keer 10 coachuren aanschaffen met pakketkorting.
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype videoverbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • Je kunt ook kijken bij de andere soorten coaching. Voor andere vormen van mentale en emotionele begeleiding ga naar burn-out coachingmental coachingof HSP coaching. Heb je levensvragen ga dan naar life coaching. Voor meer zakelijke vragen kijk op business coaching of loopbaan coaching.
 • De kosten van de coaching zijn in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.
Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 - 2024

Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 – 2024

Intakegesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coachgesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

“Geluk is deprimerend begint luchtig en neemt je stap voor stap mee in hoe depressie ontstaat. Om je direct daarna te verlossen van de depressieve donkerte. Een boek vol met provocerende uitspraken en oefeningen die het licht in je doen aanwakkeren. Een knap staaltje van autonoom denken.”

- Lucas Derks, PhDSociaal psycholoog en ontwikkelaar van 'Mental Space Psychology'

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.