Mental coaching

Wat is mental coaching?

Mental coaching is een proces waarbij je onderzoekt hoe je denken je handelen beïnvloedt. Onze gedachten hebben meer impact dan we vaak beseffen, ze kunnen zowel belemmerend als stimulerend zijn.

Wat is denken eigenlijk?

Hoe weet je dat je denkt of gedachten hebt? Denken manifesteert zich door middel van beelden, geluiden, innerlijke dialogen en gevoelens. Deze elementen vormen samen onze gedachtenwereld en beïnvloeden hoe we ons voelen en gedragen. Het begrijpen en sturen van ons denken kan leiden tot veranderingen in ons gevoelsleven en onze acties.

NLP en mental coaching

Neuro-linguïstisch programmeren (NLP) is een belangrijke benadering binnen mental coaching die sinds de jaren ’70 de mindset van succesvolle mensen onderzoekt. Terwijl traditionele psychologie vaak gericht was op het analyseren van problemen, heeft NLP zich gericht op het identificeren van succesvolle strategieën en het ontwikkelen van effectieve communicatiemiddelen.

Succesvolle strategieën

De eerste succesvolle mensen die door NLP onderzocht werden waren mensen die anderen heel goed konden helpen. Virginia Satir, een beroemd familietherapeut. Frits Perls een succesvol Gestalt therapeut. Milton Erickson de eerste hypnotherapeut in de psychiatrie. Alle drie zeer succesvol en alle drie uniek. Met NLP is men gaan onderzoeken welke taal ze onafhankelijk van elkaar gebruikte die tot succes leidde. De NLP-grondleggers Bandler en Grinder ontdekten tot hun eigen verbazing taalpatronen bij deze specialisten die uiterst zinvol bleken. Deze taalpatronen hebben geleid tot het meta-model en het Milton model. Twee uitstekende communicatie hulpmiddelen die je gedachten en gevoelens uiterst effectief uit kunnen pluizen. Na dit begin zijn er nog vele succesvolle en beroemde personen door NLP-deskundigen onderzocht. Al deze kennis heeft tot veel strategieën geleid om effectief of succesvol te worden.

Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 - 2024

Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 – 2024

Toepassingen voor mental coaching

Mental coaching heeft diverse toepassingen, zoals het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het bereiken van professionele doelen, het leveren van topprestaties in sport en werk, het versnellen van leerprocessen, het analyseren van problemen, het aanpakken van belemmerende overtuigingen, en het versterken van relaties.

Een mental coach helpt je bij het stellen van doelen en het identificeren van strategieën om deze doelen te bereiken. Door middel van specifieke vragen en technieken, kan een mental coach je helpen obstakels te overwinnen en persoonlijke groei te bevorderen. Lees meer over coaching op de blog.

Schrijf je in

Wassili Zafiris is een ervaren NLP-Master trainer met meer dan 25 jaar ervaring. Hij heeft duizenden mensen begeleid om hun doelen te bereiken, waaronder het Nederlandse Damesvolleybalteam en andere topsporters en professionals. Als je wilt ontdekken wat mental coaching voor jou kan betekenen, kun je je inschrijven voor een intakegesprek.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

Terug naar coaching.

Voorbeelden van Mental coaching

Doelen stellen en bereiken. De juiste mindset ontwikkelen voor taken die je moet uitvoeren. Je motivatie versterken. Focus behouden. Omgaan met ongewenste emoties en gevoelens. Negatieve zelfspraak elimineren. Zelfvertrouwen vergroten en onzekerheden transformeren. Effectief omgaan met prestatiedruk. Stressmanagement. Het veranderen van pessimisme en somberheid naar positief denken. Zelfverzekerdheid vergroten. Angsten overwinnen. Emotionele blokkades oplossen. Zelfinzicht vergroten. Het maximale uit het leven halen. Uitblinken in je vakgebied en sport. Het evenwicht tussen werk en privé vinden. Omgaan met moeilijke emoties. Fitness- en gezondheidsdoelen bereiken. Topprestaties leveren. Je eigen kracht ontdekken en meer.
Wassili is de mental coach van topsporters, bekende Nederlanders en vele andere personen die het beste uit zichzelf willen halen. Hij begeleidde het Nederlands dames volleybalteam voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2016.

Een mental coach traject

 • De duur van een coach traject is gemiddeld tussen de 3 tot 8 gesprekken (1 tot 1,5 uur per keer). Transformatie en zo efficiënt mogelijk te werken zijn daarbij belangrijk.
 • Maak gebruik van 50% korting bij het intake gesprek!
 • Bij deelname aan een van mijn trainingen krijg je 5 coachgesprekken met korting.
 • Bij behoefte aan langere termijn coaching kan je in een keer 10 coachuren aanschaffen met pakket korting.
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype video verbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • Ben je op zoek naar andere soorten coaching zoals begeleiding voor je loopbaan? Kijk dan op de loopbaan coach pagina.
 • Voel je je lusteloos of down? Kijk op depressie coach.
 • Last van stress of een burn-out? Kijk op burn-out coach.
 • Persoonlijke of relationele vragen kijk bij life coach.
 • Liever een training volgen? Bekijk alle opleidingen.
 • Voor incompany trainingen ga naar zakelijke trainingen.
 • Coaching is in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.

Intake gesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coach gesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.