Coaching

Assertiviteitstraining

By 3 juli 2019 oktober 5th, 2020 No Comments

Voor sommige mensen is voor jezelf opkomen veel makkelijker gezegd dan gedaan. In een situatie waar je even niet lekker in je vel zit of niet helemaal zeker van je zaak bent kan het moeilijk zijn om je mannetje te staan en je mening te geven. Een training assertiviteit zal hierbij helpen. Lees meer over assertiviteit en de training.

 

Wat is assertiviteit?

Om te bepalen hoe assertief je bent en of de training iets voor is, is het belangrijk om eerst te weten wat assertiviteit nou precies inhoudt. Volgens de Van Dale betekent het woord assertiviteit: “het zichzelf durven zijn”. De betekenis van assertief zijn is echter breder dan dat. Een bredere betekenis van assertiviteit is: het vermogen om op een zelfverzekerde manier voor jezelf op te komen, zonder daarbij de waarde van anderen in het geding te brengen of anderen te kwetsen. Iemand wel voor zichzelf opkomt, maar daarbij de waarden van andere in het geding brengt noemen we agressief. Wanneer iemand niet beschikt over het vermogen om voor zichzelf op te komen kunnen we diegene als sub-assertief of niet assertief beschouwen. Vaak zien we dat deze mensen de meeste last ondervinden van het niet assertief zijn. Vaak ligt de oorzaak in dat deze mensen niet weerbaar genoeg zijn.

Speciaal voor deze mensen bestaat de Assertiviteitstraining, een assertiviteitstrainer helpt jou tijdens deze training om voor jezelf op te komen. De beste opleiders helpen jou tijdens de training daarmee met het verhogen van jouw persoonlijke effectiviteit.

 

Het belang van de training assertiviteit

In privé- en werksfeer kan het op verschillende momenten erg belangrijk zijn om assertief te zijn. Je collegas lopen misschien makkelijk over je heen of heb je last van veel sociale druk. Op deze momenten brengt assertief zijn  de volgende voordelen met zich mee:

 

  1. Je zelfvertrouwen gaat vooruit. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die assertief zijn, een groter zelfvertrouwen hebben. Wanneer je assertiever bent ga je sterker in je schoenen staan en zal je je beter houden in lastige situaties.
  2. Je gaat er beter door presteren. Een ander voordeel van de cursus assertiviteit is dat mensen niet alleen assertief gedrag leren maar óók hun persoonlijke effectiviteit verhogen.
  3. Je bent minder gestresst. Omdat mensen die sub-assertief zijn vaak te weinig van zichzelf houden kunnen ze zich vaker slachtoffer dan speler van de omgeving voelen. De beste opleiders kunnen er na één training al voor zorgen dat zij minder stress voelen.

 

Assertiviteitstraining

 

Wat houdt Assertiviteitstraining in?

Om assertiever te worden heeft Wassili Zafiris een weerbaarheidstraining ontwikkeld. Omdat in bijna alle gevallen mensen die niet assertief genoeg zijn een lage weerbaarheid en veerkracht ligt de focus op het vergroten van weerbaarheid en veerkracht. Tijdens deze training van twee dagen leer je het vermogen om je rug te rechten wanneer er een tegenslag of lastige situatie zich voordoet. Zodat jij assertief kan zijn en dat je kan opkomen voor jezelf wanneer de situatie hierom vraagt. Niet te veel assertief, zodat het agressief wordt, maar ook niet te weinig, zodat je omver geblazen wordt.

 

Assertiviteitstraining volgen

Wil je ook profiteren van de voordelen van assertief gedrag? Schrijf je dan nu in voor de assertiviteitstraining. Heb je behoefte aan meer informatie over de cursus assertiviteit neem dan contact op met Wassili voor meer vragen. Een assertiviteitstrainer die jou helpt opkomen voor jezelf.