Coaching

Assertiviteitstraining

By 3 juli 2019 november 6th, 2019 No Comments

Voor sommige mensen is voor jezelf opkomen veel makkelijker gezegd dan gedaan. In een situatie waar je even niet lekker in je vel zit of niet helemaal zeker van je zaak bent kan het moeilijk zijn om je mannetje te staan en je mening te geven. Een assertiviteitstraining zal hierbij helpen.

Wat is assertiviteit?

Om te bepalen hoe assertief je bent is het belangrijk om eerst te weten wat assertiviteit nou precies inhoudt. Volgens de Van Dale betekent het woord assertiviteit: “het zichzelf durven zijn”. De betekenis van assertief zijn is echter breder dan dat. Een bredere betekenis van assertiviteit is: het vermogen om op een zelfverzekerde manier voor jezelf op te komen, zonder daarbij de waarde van anderen in het geding te brengen of anderen te kwetsen. Iemand wel voor zichzelf opkomt, maar daarbij de waarden van andere in het geding brengt noemen we agressief. Wanneer iemand niet beschikt over het vermogen om voor zichzelf op te komen kunnen we diegene als sub-assertief of niet assertief beschouwen. Vaak zien we dat deze mensen de meeste last ondervinden van het niet assertief zijn. Vaak ligt de oorzaak in dat deze mensen niet weerbaar genoeg zijn. Speciaal voor deze mensen bestaat de Assertiviteitstraining.

Het belang van assertief zijn

In privé- en werksfeer kan het op verschillende momenten erg belangrijk zijn om assertief te zijn. Op deze momenten assertief zijn brengt de volgende voordelen met zich mee:

  1. Je zelfvertrouwen gaat vooruit. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die assertief zijn, een groter zelfvertrouwen hebben. Doordat je assertiever bent ga je sterker in je schoenen staan en zal je je beter houden in lastige situaties.
  2. Je gaat er beter door presteren. Een ander voordeel van het assertiviteit is dat mensen er beter door gaan presteren.
  3. Je bent minder gestresst. Omdat mensen die sub-assertief zijn vaak te weinig met zichzelf houden kunnen ze zich vaker slachtoffer dan speler van de omgeving voelen. Dit zorgt ervoor ze meer stress voelen.
Assertiviteitstraining

Wat houdt Assertiviteitstraining in?

Om assertiever te worden heeft Wassili Zafiris een speciale training ontwikkeld. Omdat in bijna alle gevallen mensen die niet assertief genoeg zijn een lage weerbaarheid en veerkracht ligt de focus op het vergroten van weerbaarheid en veerkracht. In deze tweedaagse training ligt de focus op het vermogen om je rug te rechten wanneer er een tegenslag of lastige situatie zich voordoet. Zodat jij assertief kan zijn wanneer de situatie hierom vraagt. Niet te veel assertief, zodat het agressief wordt, maar ook niet te weinig, zodat je omver geblazen wordt.

Assertiviteitstraining volgen

Wil jij ook profiteren van de voordelen van het assertiever zijn? Schrijf je dan nu in voor de assertiviteitstraining. Wil je meer weten neem dan contact op met Wassili voor meer vragen.