Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Assertief in 1 dag

Leer op een natuurlijke manier voor jezelf op te komen!

Wat betekent assertiviteit voor jou?

Heb je wel eens last van verminderde assertiviteit of faalangst, maak je het wel eens mee dat je jezelf wegcijfert, dat mensen over je heen lopen, dat je in de stress schiet als je iets moet presteren? Of moet je altijd alles perfect doen om maar geen weerstand of kritiek te krijgen? Misschien blijf je liever wat op de achtergrond of in de kantlijn? Of mogelijk ga je conflicten aan op momenten dat het helemaal niet nodig is.

Voelt je je schuldig als je een verzoek afwijst en zegt je wel eens ‘ja’ terwijl je ‘nee’ bedoelt? Ga je moeilijke situaties uit de weg uit angst dat er een conflict ontstaat?  Voel je je op je werk niet serieus genomen? Kun je moeilijk aan anderen duidelijk maken wat wilt? Los je steeds de problemen van anderen op, terwijl je onvoldoende aan je eigen werk toekomt?

Wat is assertiveit?

Chambers twintigste eeuw woordenboek: Een argument of maatregel verdedigen, sterk uitdrukken, opeisen, er op staan, bevestigen, bewijzen.

Dictionairy.com: Op positieve manier uitdrukken, bijv. je recht verdedigen of behouden.

Spel theorie: Een win-win situatie creëren, jij en de ander krijgen beide wat je wilt.

Het assertiviteitswoordenboek: Van je rechten genieten, je gevoelens uitdrukken, vragen om wat je wilt, je perceptie integer uitdrukken, eerlijkheid, directheid, respect voor anderen.

Van Dale: In staat om voor zichzelf op te komen, weerbaar, flink, sterk, altijd een antwoord klaar hebben, niet op je mondje gevallen zijn.

Welke van de bovenstaande definities zijn voor jouw relevant? Waar heb jij een tekort van? Waar wil je meer van?

Aanpak

Tijdens deze workshop willen we bloot leggen wat jouw stijl is en je handvatten geven om je assertiever te kunnen gedragen.

“Deze training is zeker een heel goede aanzet tot een positieve verandering in mijn gedrag. Je leert de theorie op praktijk gerichte situaties toepassen en vergroten zo je bewustzijn. Ik heb balans gevonden in mijn eigen belangen en de belangen van de ander. Er is een sterke basis gelegd.”

“ Een fijne cursus, leuk dat ik hem gedaan heb, ik kan beter nee zeggen en voel meer zelfvertrouwen en weet hoe je dat op kunt wekken.”

“Een aan te raden cursus. Je leert om meer bij jezelf te blijven en na te gaan waarom je dingen doet. Je voelt je beter! Ik ben me meer bewust geworden van mezelf en voel meer zelfvertrouwen en denk minder na over hoe men op mij kan reageren.”

“Ik vond het een fijne training, op mijn gemak en een prettige sfeer met een goede en zeer deskundige trainer. Ik heb handvatten gekregen om nee te zeggen, hoe ik in mijn kracht kom en hoe ik van mijn eigen kracht uit kan gaan. Ik wilde leren hoe je nee kunt zeggen zonder een naar gevoel over te houden en dat is gelukt!”

“Ik vind het een goede training, en geeft nu al veel rust, zekerheid en zelfvertrouwen en dat is juist wat ik nu nodig heb.”

Inhoud van de training

 • Wat is jouw assertiviteitsstijl?
 • Verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid laten.
 • Direct kunnen zijn.
 • Feedback kunnen geven.
 • Feedback kunnen ontvangen.
 • Verwachtingen helder krijgen.
 • Kritiek kunnen ombuigen.
 • Kunnen staan voor wat je wilt en belangrijk vindt en belemmeringen ombuigen.
 • Zelf-waardering in plaats van zelf-kritiek.
 • Actie plan maken.
8,3

Gemiddeld cijfer voor deze training van meer dan honderd deelnemers (over een periode van 15 jaar)

Investering

€ 599,00

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie).

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling.

Feedback van deelnemers

“Wat voor mij belangrijk was dat de trainer me heel snel een vertrouwd gevoel gaf, hij heeft een goede interactie met de groep en goed voorbereidde cases. Drie koffers bagage meegekregen voor mijn verdere carrière.”

“Ik heb geleerd hoe je een negatief gevoel naar een positief gevoel kunt brengen, heel bijzonder.”

“Ik heb meer inzicht gekregen, wat kan het allemaal simpel zijn!”

“Je kunt eigen baas zijn over je gedachten! Ik heb geleerd hoe ik voor mezelf op kan komen en mijn leerdoelen bereikt.”

“Dit is een echt goede training voor mensen die weinig zelfvertrouwen hebben. Goede theorie en dan in de middag aan het werk. Ik vond het een ontdekking om eigenaar van mijn krachten te kunnen zijn en zo meer zelfvertrouwen te krijgen en met spanning en emotie om te kunnen gaan.”

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.