Burn-out coaching

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een serieuze aandoening die langdurige en diepgaande gevolgen kan hebben. Het ontstaat als gevolg van langdurige overbelasting, waarbij je mentaal, emotioneel en uiteindelijk ook fysiek uitgeput raakt. Het herstellen van een burn-out vergt vaak meer dan alleen rust of vakantie, omdat langdurige stress tijdelijke neurologische schade kan veroorzaken.

De symptomen van burn-out overlappen vaak met die van overspannenheid, maar het belangrijkste verschil zit in de hersteltijd. Bij een burn-out lijkt rust alleen niet voldoende te zijn voor herstel.

Oorzaken van burn-out

Burn-out kan verschillende oorzaken hebben, vaak voortkomend uit langdurige overbelasting op het werk in combinatie met andere gebieden van je leven, zoals stress thuis, relatieproblemen, onopgeloste familieproblemen, gezondheids- of financiële zorgen.

Wat is burn-out coaching?

Burn-out coaching is gericht op het voorkomen van langdurige overbelasting en het vergroten van weerbaarheid en veerkracht tegen stress. Het helpt je effectiever om te gaan met emoties die ontstaan door verschillende situaties, zoals kritiek, conflicten en gemiste deadlines. Met burn-out coaching kunnen het herstelproces en de terugkeer naar welzijn aanzienlijk worden versneld door het onderzoeken en aanpakken van de oorzaken van de problemen.

Nieuwe methoden

Een goede burn-out coach werkt aan het identificeren van stressfactoren, het stellen van grenzen, het verbeteren van slaappatronen en het aanpakken van lichamelijke spanningen. Nieuwe methoden zoals RETeC helpen om emoties en gevoelens beter te begrijpen en stress op een effectievere manier aan te pakken. Het uiteindelijke doel van burn-out coaching is niet alleen herstel, maar ook het voorkomen van toekomstige burn-outs door het aanpakken van stressoren en het ontwikkelen van effectieve mechanismen om beter om te gaan met gevoelens.

RETeC helpt om je direct beter te voelen én lichamelijk en geestelijk te herstellen!

Stel je eens voor hoe het zou zijn om geen spanning meer te voelen en je weer goed over jezelf te voelen! Lees meer over coaching en coaching cases op de blog.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

Of bekijk de andere vormen van coaching.

Accreditaties

Trustoo score Wassili Zafiris 9,8 - 2024

Gecertificeerd internationaal meta-coach, Master NLP trainer en neuro-semantiek trainer met zeer veel aanvullende kennis en ervaring.
NLP Master Health Certified (1998 NLPU, University Santa Cruz California, NLP en gezondheid specialisatie).Zie ook mijn biografie. Fellow bij de IIOPM (International Institute of Organisational Psychological Medicine).

Een burn-out coachingstraject

 • Individuele begeleiding

  Een burn-out coachingstraject is altijd een tailormade proces. Iedereen heeft zijn of haar eigen unieke omstandigheid. We beginnen met een intakegesprek. Inventariseren de huidige situatie en overleggen eventueel met huisarts, ARBO-arts en werkgever. We onderzoeken of je de symptomen van een burn-out hebt. Welke emotionele en lichamelijke klachten je hebt. Hoe je omgaat met stress. Daarna beginnen we met de coachgesprekken. De ernst van de burn-out bepaalt de duur van de begeleiding. Het is echter gebruikelijk om bij een ‘echte’ burn-out 7 tot 13 gesprekken te hebben van een uur.

  Jongeren en burn-out

  Jongeren kampen steeds vaker met burn-out of met depressieve klachten. Mijn methoden blijken uitermate effectief bij deze groep. Ik heb veel jongeren in korte tijd (3 tot 6 maanden) van hun klachten af kunnen helpen. Zij geven aan weer enorme zin te hebben in hun studie, werk en leven. Neem contact op over de mogelijkheden. Indien er meer sprake is van depressie kijk dan op de depressie coach pagina.

  Preventie en herstel voor ondernemingen

  Een bedrijf wil graag dat de medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Voor organisaties ontwikkel en begeleid ik stresspreventie en reparatieprogramma’s. Om burn-out te voorkomen of te herstellen van burn-out. Dit betekent dat ik tailormade stresspreventieprogramma’s maak. En deze toepas binnen de werkcontext. Uitval of verminderende inzetbaarheid door stress in organisaties zijn een enorme kostenpost. Omdat er soms zeer weinig gedaan wordt om een burn-out cliënt te begeleiden kan herstel zeer lang duren. Dit is onwenselijk voor het bedrijf en de medewerker. Terugkeer is dan alleen maar lastiger. Met een accuraat preventieprogramma kan veel leed voorkomen worden. Dit blijkt in de praktijk veel goedkoper te zijn dan stress op zijn beloop te laten. Herstelprogramma’s zijn ook zeer effectief en kostenbesparend. Voorkomen en herstellen zijn beide relevant. Neem contact op over de mogelijkheden. Voor andere soorten coaching kijk bijvoorbeeld op loopbaan coachinglife coaching of business coaching.

 • Maak gebruik van 50% korting bij het intakegesprek!
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype videoverbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • De kosten van coaching zijn in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.

Intakegesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coachgesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

Geef jezelf een kado! Ga naar Wassili.

- Stephan Pröpper tegen Stephan Pröpper

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.