Publicaties Wassili Zafiris

Hieronder vind je een overzicht van publicaties van Wassili Zafiris.

Valkuilen van NLP

Sommige vooronderstellingen in NLP kunnen onverwachte problemen veroorzaken. INZICHT, winter 2023, NVNLP, vakblad voor NLP

OPEN PDF
Kritiek op NLP deel 3, Wassili Zafiris. NVNLP. INZICHT.

Valkuilen van NLP

“Elk gedrag heeft een positieve intentie”. Positieve intentie is een mooi idee. Het idee van een positieve intentie suggereert dat iemands gedrag naar kan zijn maar dat er een positieve bedoeling achter gedrag zit. Reageren op de bedoeling is zinvoller dan reageren op het gedrag. Maar is dat wel zo? Wat zijn de nadelen van de vooronderstelling dat “gedrag een positieve intentie heeft?” In deze nieuw column van Wassili Zafiris voor INZICHT, zomer 2024, (het vakblad van de NVNLP Nederlandse Vereniging voor NLP) legt Wassili uit wat de voor en nadelen zijn van “positieve intentie”.

OPEN PDF
Wassili Zafiris. Inzicht voorjaar 2024. NVNLP. Kritiek op NLP.

Het brein onthoudt het woordje ‘niet’…uh, niet

Het brein verwerkt informatie in termen van ‘positieven’, ‘niet-negatieven’ en begrijpt negatieven niet. Sommige zeggen dat het brein het woordje ‘niet’, niet onthoudt. Ons centraal zenuwstelsel is niet compatibel met het woordje ‘niet’ en kan ontkenningen, oftewel negatief geformuleerde zinnen, niet vasthouden en verwerken. Coach en trainer Wassili Zafiris vraagt zich af die aanname wel klopt. INZICHT, vakblad voor NLP, voorjaar 2024.

OPEN PDF

Valkuilen van NLP

Sommige vooronderstellingen in NLP kunnen onverwachte problemen veroorzaken. INZICHT, winter 2023, NVNLP, vakblad voor NLP

OPEN PDF

De impact van scheiden op een kind

Dat scheiding een kind kan beïnvloeden snappen we wel. Maar dat leerproblemen in de studietijd te herleiden zijn naar de scheiding van ouders, dat is misschien lastig voor te stellen. Lees er meer over in de winter editie 2023 van INZICHT, het vakblad van de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP).

OPEN PDF

Leiderschap gaat over emotionele regulatie!

We kennen die mooie ideeën over leiderschap allemaal. ‘Als eerste gaan’, ‘een visionair’, ‘ mensen meenemen’ etcetera. Prachtige ideeën maar wat gebeurt er met leiderschap als het lastig wordt? Leiderschap gaat eigenlijk over ’emotionele regulatie’. INZICHT, vakblad voor NLP, voorjaar 2023.

OPEN PDF
INZICHT. NVNLP. NLP. Relatie Emotie Therapie en Coaching. RETEC. Wassili Zafiris.

Nieuwe methode! RETEC.

Relatie Emotie Therapie en Coaching, RETEC. Een revolutionair nieuwe methode om met relatie- en individuele issues te werken. INZICHT, voorjaar 2021, NVNLP, vakblad voor NLP

OPEN PDF
Inzicht winter 2022. Een Beter Mens. Wassili Zafiris.

Een beter mens

Heeft je manier van denken invloed op het herstel en zelfs genezing van kanker? In een beter mens beschrijft client B. hoe hij tegen de verwachtingen in geneest van stadium 4 kanker. Hoe? Lees er meer over in de winter editie 2022 van INZICHT, het vakblad van de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP).

OPEN PDF
Is Happiness the Solution for Depression? Grow Magazine 2020. Wassili Zafiris Happiness is Depressing.

Is Happiness the Solution for Depression?

Engelstalig artikel in het grootste self-development magazine van Europa, GROW, over hoe zoeken naar geluk, je ongelukkig kan maken. December 2019.

OPEN PDF
IIOPM Bulletin 2018 Wassili Zafiris

Artikel in het IIOPM Bulletin.

Artikel n.a.v. de presentatie ‘Stress and Relaxation in the workplace’ voor het Cheswold Park Hospital in Doncaster, Engeland. IIOPM Bulletin, 2018, International Institute Of Organisational Psychological Medicine, vakblad voor Psychiatry

OPEN PDF
Geluk hebben. INZICHT 2020. Wassili Zafiris. Geluk is Deprimerend.

Geluk (hebben)

Wat hebben ‘gelukkig willen zijn’ en ‘geluk hebben’ met elkaar te maken? Veel meer dan je in eerste instantie denkt… Lees er meer over in de winter editie 2020 van INZICHT, het vakblad van de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP).

OPEN PDF
Is Happiness the Solution for Depression? Grow Magazine 2020. Wassili Zafiris Happiness is Depressing.

Is Happiness the Solution for Depression?

Engelstalig artikel in het grootste self-development magazine van Europa, GROW, over hoe zoeken naar geluk, je ongelukkig kan maken. December 2019.

OPEN PDF
The Optimist. Depressief? Streef niet langer naar geluk! Wassili Zafiris. Geluk is Deprimerend.

Depressief? Streef niet langer naar geluk.

Artikel in De Optimist over wat de weg uit depressieve duisternis kan zijn! Februari 2020.

OPEN PDF

Stress en ontspanning

De samenvatting van mijn hoofdstuk ‘Stress and relaxation in the workplace’. AGConnect, Juni 2018, KNVI

OPEN PDF

Jubileum uitzending

Rondetafel gesprek over Depressie en Betekenisvol ondernemen. Meerradio, Februari 2017, Jubileum uitzending.

OPEN AUDIO

Betekenisloos, jij bepaalt

Heb jij het vermogen om te beslissen wat iets voor je betekent? Leiderschap bij de digitale transformatie. AGConnect, Oktober 2017, KNVI.

OPEN PDF

Persoonlijk Leiderschap

‘Persoonlijk Leiderschap’, een artikel in AGConnect over Persoonlijk leiderschap bij de digitale transformatie. AGConnect, september 2017, KNVI.

OPEN PDF

Leiderschap 3.0

Samen met Klaas Brongers beschrijf ik hoe de digitale transformatie persoonlijk leiderschap nodig heeft. AGConnect, Juni 2017, KNVI

OPEN PDF

Sport psychologie

‘Sport psychologie’, een artikel voor Inzicht over NLP, coaching en topsport. Inzicht, voorjaar 2017, het magazine van de Nederlandse vereniging voor NLP.

OPEN PDF

Vitaliteit en coaching

‘Vitaliteit en coaching’, een artikel voor de Internationale Coach Federatie (ICF). Tijdschrift voor Coaching, herfst 2012, het magazine voor coachend Nederland.

OPEN PDF

Lekker professioneel

‘Lekker professioneel’, een artikel voor de Internationale Coach Federatie (ICF). Tijdschrift voor Coaching, zomer 2012, het magazine voor coachend Nederland.

OPEN PDF

Recentie van het boek Innovations in NLP

Een recensie van het nieuwste boek ‘Innovations in NLP’. Inzicht voorjaar 2012, het magazine van de Nederlandse vereniging voor NLP.

OPEN PDF

Leiderschap Motivatie van binnenuit

Leiderschap- Motivatie van binnenuit. Over hoe mensen werklijk gemotiveerd raken. NRC Handelsblad, de Ode bijlage 10 november 2011.

OPEN PDF

De oorsprong en betekenis van neuro-semantiek

Artikel over de oorsprong en betekenis van neuro-semantiek. Verschenen in Inzicht januari 2012.

OPEN PDF

ZELF-modelleren

Artikel over modelleren, de kunst van het ‘vangen’ van de essentie. Verschenen in Inzicht zomer 2011.

OPEN PDF

De betovering

De ‘Betovering’. Over hoe iemand zichzelf in een trance kan houden. Verschenen in Inzicht, januari 2011.

OPEN PDF

FlatGarden Magazine, Meaningful Profit editie

De Meaningful Profit Award uitreiking in het FlatGarden Magazine. Met sprekers en uitleg over meaningful profit.

OPEN PDF

De zakenlui en de Softies

Gast blog 1 voor Ode Magazine, zomer 2011. N.a.v. ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ schrijft Wassili 4 keer een gastblog voor Ode Magazine.

OPEN PAGINA MET ARTIKEL

Gelukkig is er crisis!

Gast blog 2 voor Ode Magazine, zomer 2011. N.a.v. ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ schrijft Wassili 4 keer een gastblog voor Ode Magazine.

OPEN PAGINA MET ARTIKEL

Leiderschap en de bevrijding van het individu

Gast blog 3 voor Ode Magazine, herfst 2011. N.a.v. ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ schrijft Wassili 4 keer een gastblog voor Ode Magazine.

OPEN PAGINA MET ARTIKEL

Het ondernemers dilemma

Gast blog 4 voor Ode Magazine, winter 2011. N.a.v. ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ schrijft Wassili 4 keer een gastblog voor Ode Magazine.

OPEN PAGINA MET ARTIKEL

Valse bekentenissen

Valse Bekentenissen, over hoe ‘we iets beginnen te geloven’. Verschenen in Inzicht, winter 2010.

OPEN PDF

Schitterend organiseren

Wassili’s bijdrage in het boek ‘Schitterend Organiseren’, van Pentascope. Zie hoofdstuk 4 ‘Mensen maken haalbaar’. Over talenten, drijfveren en flow.

OPEN PDF