Wassili Zafiris Geluk is deprimerend, de gids naar duurzaam geluk. Zweef!

Nooit meer down!
Geluk is deprimerend

 gids naar duurzaam geluk

In onze succescultuur is het streven naar geluk een gegeven geworden. Wie wil er nu niet ‘gewoon gelukkig’ zijn? Dagelijks worden we ondergedompeld in geluks-boodschappen. We verlangen naar een constant geluksgevoel. Toch heeft het streven naar geluk niet alleen maar mooie gevolgen. De zoektocht naar geluk, succes, beter en mooier leidt vaak tot een chronisch gevoel van ontevredenheid. Zelfs depressie.
Veel mensen proberen dat ‘ultieme’ geluk in hun leven te krijgen. Door middel van een succesvolle baan of aanzien. Het ideale uiterlijk of geld. M.b.v. zelfhulpboeken, goeroes, cursussen, coaches, psychologen en uiteindelijk zelfs met psychiaters. Alles om maar gewoon gelukkig te zijn. Vaak zonder blijvend resultaat. Omdat we zoeken naar het verkeerde …
In Geluk is deprimerend help ik je aan de hand van 7 oefeningen om jezelf te bevrijden van neerslachtigheid. Ik bied je een manier aan om levensgeluk te kunnen voelen en te blijven ervaren.

Geluk is deprimerend richt zich grofweg op de antwoorden naar twee vraagstukken:

 • Hoe beweeg je van depressie naar levenslust?
 • Hoe zou een coachende aanpak effectief depressie kunnen transformeren?

This is a really good and empowering book. I believe that you will discover ways to be a happier person when you read this book, think things through, employ the tips, techniques and processes that Wassili offers you. This is a (self-help) book that can actually deliver.

Tim HallbomInternational NLP Trainer and Developer, Co-Founder NLP and Coaching Institute of California

Actie! €20,00 i.p.v. €24,95 + verzendkosten!

Het nieuwste boek van Wassili: Geluk is deprimerend . Bestel het direct via deze website en ontvang een gesigneerd exemplaar. Geluk is deprimerend is o.a. ook bij Bol.com of bij Bruna te bestellen.

Also in English! Order Happiness is Depressing here. Would you like a signed copy? Email me.

Direct boek(en) bestellen

Als je alles hebt, maar geen gelukkig leven

Dit boek is geschreven voor mensen die zich somber en eenzaam voelen. Voor mensen die het gevoel hebben geen geluk (meer) te hebben. Voor mensen die zichzelf niet meer herkennen wanneer ze in de spiegel kijken. Voor mensen die (teveel) tegenslag meemaken, en het lastig vinden om op te veren. Voor iedereen die simpelweg gelukkig wil zijn maar dat maar niet voor elkaar krijgt. Ervaar je pessimistische en depressieve gevoelens? Of wil je iemand helpen die dit ervaart? In ‘Geluk is deprimerend’ vind je houvast, steun en richting.
Geluk is deprimerend geeft een holistische kijk op wat geluk is én wat depressie is. Uiteenlopende aspecten die ons denken over geluk beïnvloeden worden belicht. Zoals de invloed van reclame en marketing op ons geluksdenken. De woorden die geluksvogels en pechvogels gebruiken. De medische uitleg van depressie en de beperkingen daarvan. En een compleet nieuwe kijk op hoe depressie ontstaat en hoe je levenslust kunt ervaren.
In Geluk is deprimerend krijg je antwoorden op vragen over geluk en depressie. Wat leert ons geluks-denken ons over het ontstaan van somberheid? Hoe kan geluk ons ongelukkig maken? Wat is depressie eigenlijk? Hoe ontstaat het? Hoe ziet de ‘binnenwereld’ eruit van een neerslachtig persoon? En hoe kunnen deze inzichten nieuwe oplossingen voor depressie creeren?

Inkijkexemplaar

Bekijk hier de eerste 14 pagina’s van het nieuwe boek Geluk is deprimerend. Een introductie tot gelukkig worden op een duurzame manier.
Download als PDF

‘Happily depressed’

Lucas Derks, sociaal psycholoog, heeft voor zijn internationale filmproject ‘New therapies for depression’ o.a. Wassili Zafiris gefilmd naar aanleiding van de door hem ontwikkelde ‘levenslust’ methode zoals beschreven in het boek ‘Geluk is deprimerend’.

Drie delen: Geluk, Depressie, Levenslust

In negentien toegankelijke hoofdstukken verdeeld over drie delen wordt ontrafelt wat er speelt bij geluk en neerslachtigheid.
In het eerste deel Geluk leg Wassili uit hoe ons huidige manier van streven naar geluk is ontstaan. Hij legt stap voor stap uit wat de negatieve gevolgen van deze (onbewuste) gelukszoektocht zijn. Je ontdekt dat we het ‘verkeerde’ nastreven. Dat ‘gewoon gelukkig willen zijn’ helemaal niet zo gewoon is als we denken. Je leert wat ‘de taal’ van geluk is en hoe ons taalgebruik je gelukkig of ongelukkig kan maken. Wassili legt uit welke definitie van geluk jouw kansen op een gelukkig leven aanzienlijk vergroten.
“In Nederland geven een miljoen mensen aan depressieve gevoelens te hebben. Depressie, de griep van de 21e eeuw!”
In het tweede deel Depressie geef hij een geheel nieuwe kijk op wat depressiviteit is. Hoe het ontstaat en waarom zoveel mensen daar in vast kunnen zitten. Wassili legt uit wat we weten over depressie. Hij laat zien hoe ons denken over depressiviteit beïnvloed is door de medische benadering van deze gevoelens. Hij leg de aannames die ten grondslag liggen aan onze huidige benadering van neerslachtigheid bloot. En laat daarmee zien hoe inaccuraat en belemmerend deze zijn. Je leert hoe de wereld eruit ziet door de ogen van een neerslachtig persoon en waarom het belangrijk is om dat te weten. Er zal een wereld voor je open gaan, niet alleen over depressie maar ook over wat geluk nu werkelijk is.

GiD maakt depressie: Bespreekbaar, Begrijpbaar en Behandelbaar

In het laatste deel Levenslust neem hij je stap voor stap mee van ontevredenheid en neerslachtigheid naar levenslust. Aan de hand van 7 oefeningen leert Wassili je hoe je in de duisternis weer licht laat schijnen. Je leert verandertechnieken, gebaseerd op 10 jaar onderzoek. Met deze oefeningen kun je stap voor stap jouw somberheid veranderen. Geluk is deprimerend is een uitstekend zelfhulp boek. De oefeningen kunnen ook gebruikt worden door therapeuten en coaches om mensen te begeleiden.
Je word aangeraden om bij ernstige depressieve gevoelens je huisarts of een specialist te raadplegen.

Luister ook naar de Podcast serie: Beyond Depression – The Zest for Life Podcast

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding kijk op: Depressie coaching.

Vijf vragen over Geluk is deprimerend

Wassili beantwoordt vijf vragen over het boek en de onderwerpen die erin besproken worden. Klik op de video om deze te bekijken.

Geluk vinden en somberheid van je af schudden

 • Je zal ontdekken wat geluk werkelijk betekent en hoe jij weer geluk kunt hebben.
 • Je krijgt middelen aangeboden om een gelukkiger leven te leiden.
 • Je leert hoe je hoop op verandering opnieuw op kunt bouwen.
 • Je zal zien dat er lichtpuntjes te ontdekken zijn in de duisternis.
 • Je zult ervaren dat jouw eenzame gevoelens kunnen veranderen. Je krijgt het gevoel dat je wel een onderdeel bent van jouw familie, vrienden en zelfs het leven. Dat je erbij hoort!
 • Je leert hoe jij jezelf kunt omarmen zoals je bent. Zodat je je weer heel kunt voelen en weer gelukkig kunt zijn met jezelf.
 • Je hoeft je niet machteloos te voelen. Je leert hoe je de betekenis van tegenslag kunt veranderen zodat je het stuur van jouw leven weer in handen krijgt.
 • Je zal ervaren dat pech om te vormen is tot mazzel. Zodat je geluk weer begint te zien en mee kunt maken. Je kunt zelfs een mazzelmagneet worden.

En ook al lijkt het nu misschien nog ver weg: uiteindelijk leer je hoe je levenslust kunt ervaren.

“Toen ik drie jaar geleden van Humberto Tan een Platina plaat ontving voor mijn bijdrage aan de nummer één hit ‘Take Your Time Girl’ zat ik middenin een donkere periode. Al het succes en zelfs een vreugdedrankje met Goedele Liekens konden daar niks aan veranderen; Ik nam een taxi naar huis, smeet het platina monster in een hoek en ben voor lange tijd onder een zwarte deken blijven liggen…

‘Geluk is deprimerend’ is een openhartig, inspirerend en herkenbaar geschreven boek. Het maakt een zeer complexe thematiek begrijpelijk. Niet in de laatste plaats om je geduldige schrijfstijl en toegankelijke woordkeus maar ook om de vormgeving en scherpe quotes. Inhoudelijk slaan jouw ervaringen en bevindingen een geloofwaardige brug tussen wetenschap en praktijk.

Dit boek is een heldere aanvulling op mijn zoektocht naar zelfkennis. Concreet gaf je me acht tastbare inzichten. Daarnaast gaf je sturing en bevestiging bij een aantal persoonlijke twijfels en overpeinzingen. Jouw methode spreekt me aan. Hiervoor wil ik je bedanken.”

- Patrick (Muzikant)

Voor wie is Geluk is deprimerend geschreven?

Geluk is deprimerend is een zelfhulpboek voor:

 • Neerslachtige en pessimistische personen.
 • Chronische doemdenkers.
 • Mensen die zich niet helemaal gelukkig voelen en ontevreden zijn, maar dat wel graag willen.
 • En iedereen die licht willen laten schijnen in de duisternis

Geluk is deprimerend is een studieboek met direct toepasbare technieken voor:

 • Coaches, psychologen en andere professionals. Je leert de nieuwste technieken om levenslust wakker te maken bij neerslachtige cliënten.

Geluk is deprimerend biedt steun en toepasbare inzichten voor:

 • Familieleden en naasten van neerslachtige personen. Je krijgt meer inzicht in de belevingswereld van je sombere geliefden en leert hoe je beter kunt reageren en steunen.

Geluk is deprimerend gaat over hoe je gelukkig kunt worden in je leven. Gelukkig op een duurzame manier.

Lucas Derks, PhD, sociaal psycholoog, auteur en ontwikkelaar van Mental Space Psychology: “Geluk is deprimerend begint luchtig en neemt je stap voor stap mee in hoe depressie ontstaat om je direct daarna te verlossen van de depressieve donkerte. Een boek vol met provocerende uitspraken en oefeningen die het licht in je doen aanwakkeren. Een knap staaltje van autonoom denken.”

Lucas Derks
Lees de gehele review hier

Actie! €20,00 i.p.v. €24,95. Bestel nu en ontvang een gesigneerd exemplaar.

Het nieuwe boek Geluk is deprimerend is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel het direct via deze website of bij Bol.com of bij Bruna.

Would you like to buy the English version Happiness is Depressing? When you fill out the order form add: The English version Happiness is Depressing.

Direct boek(en) bestellen