Weerbaarheidstraining Online

Online Weerbaarheidstraining

Weerbaarheid is het vermogen om een tegenslag te kunnen incasseren zonder dat deze ‘bij je binnenkomt’. Weerbaarheid is óók het vermogen om je aan te kunnen passen aan verandering.

Soms zijn deze tegenslagen en veranderingen ‘echt’ zoals ziekte, ontslag, scheiding, minder inkomen et cetera. En soms ontstaat het gevoel van tegenslag door hoe je geleerd hebt te denken en te reageren op verandering.

Wat de reden van je gevoelens ook is, uiteindelijk blijkt dat je mindset bij tegenslag een doorslaggevende factor is in wat je ervaart en hoe je reageert.

Vergroot je veerkracht en doe mee met de bewezen methode en 25 jaar ervaring op het gebied van het beïnvloeden van je mindset, gevoelens, emoties en reactiepatronen.

Je kunt op twee manieren je aan je weerbaarheid en veerkracht werken:

 1. De online training. (drie dagdelen, investering: €330,-)
 2. Online (of life) 1 op 1 coaching (6 uur, investering: €810,-)

Je werkt aan 3 basiselementen die essentieel zijn voor veerkracht en weerbaarheid

De basis van veel problemen met weerbaarheid kun je herleiden naar de emotionele last die ervaren wordt. Geïrriteerdheid, slecht slapen, angstige gedachten, doemdenken et cetera. Het is van belang om weer te leren vertrouwen op gezonde emotioneel reacties.

Kritiek, verandering, afwijzing, hoge werkdruk zijn allemaal zaken die zelftwijfel, onzekerheid en stress kunnen veroorzaken. Een stabiele basis is noodzakelijk om ondanks fouten en falen je toch goed te blijven voelen over jezelf.

De meeste gevoelens van tegenslag, falen afwijzing en stress vinden plaatst in relatie tot andere mensen. Het gevoel van beoordeeld worden, er niet bij horen, onzekerheid, angst, zelftwijfel enzovoort staan gezonde relationele contacten in de weg.

Vermogen om te herstellen

Weerbaarheid werkt als een krachtig intern kompas

Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te helen: een goede nachtrust herstelt vermoeidheid, wonden genezen van binnenuit. Ook geestelijk heeft iedereen het vermogen om te herstellen, maar dat is geen automatisch proces. Om het te laten werken zal je eerst helder voor ogen moeten hebben wat echt van betekenis voor jou is. Dit leer je in de Weerbaarheidstraining. Ben je daar eenmaal van overtuigd, dan kun je veel aan. De stress die er eerst was, neemt af wanneer je ophoudt af te vragen wat anderen denken. Tegelijkertijd hoef je anderen niet meer de schuld te geven van jouw omstandigheden. Conflicten en tegenslag worden gemakkelijk te hanteren. Geen trauma’s, sarcasme, naderende burn-out, ongeduld of onoverkomelijke stress meer. Je neemt weer beslissingen met zelfvertrouwen. Dat is niet moeilijk, maar je moet het jezelf wel aanleren! Er is geen betere plek om dit te leren dan op de cursus weerbaarheid.

"Verbazingwekkend hoe eenvoudig het is gebleken. Al tijdens de weerbaarheidstraining, maar ook in de weken erna. Mijn perspectief is 180 graden gekeerd. Zo kalm en constant als ik mij nu voel bij wat mij daarvoor tot regelrechte wanhoop dreef. Die angst die ik had, het lukt mij niet eens meer die nog op te roepen. Het is weg!"

- OnbekendSociaal psycholoog en schrijver van 'Sociale denkpatronen'

Vijf vragen over Veerkracht

Wassili Zafiris beantwoord vijf vragen over veerkracht. Klik op de video hiernaast.

Voor wie is deze Weerbaarheidstraining?

 • Volwassenen die met (veel) tegenslag en of verandering te maken hebben.
 • Iedereen die onder druk flexibel, beheerst en gefocust moet blijven.
 • Personen die opmerkingen en feedback van mensen snel als kritiek of belediging ervaren.
 • Mensen die druk in sociale situaties ervaren. Bijvoorbeeld tijdens presentaties, agressie, autoriteit, bij dwang of in groepen.
 • Bij ondersteuning van medewerkers in veranderprocessen en fusies.
 • Mensen die (veel) met tegenslag te maken hebben (bijv. consultants die hun targets niet halen, openbare medewerkers die regelmatig brutale en onaardige mensen tegenkomen, ondernemers die steeds hun plannen moeten bijstellen) en personen waarbij verwachtingen regelmatig niet uitkomen en daar last van hebben (bijv. contracten die plotseling niet doorgaan, partners die liegen, ontslag, relatiestress).
 • Personen die in het verleden te maken hebben gehad met tegenslag, nu weer zijn opgeveerd en willen leren hoe je onder alle omstandigheden in je kracht kan blijven..
 • Verminderde weerbaarheid of veerkracht door bijv. overwerkt zijn, ziekte, relatie druk, (beginnend) ouderschap.
 • Mensen die gespannen of overspannen zijn, stress gevoelig, of een (beginnende) burn-out hebben.
 • Verlegen personen, onzekere mensen en niet assertieve personen.
 • Voor personen die vroeger gepest zijn en waarbij die ervaring nog steeds hun reacties bepaalt.
 • Personen met ervaringen die moeilijk te verwerken zijn.
 • Voor mensen die zich moedeloos, hulpeloos, pessimistisch en/of zich een slachtoffer voelen.
 • ‘Hoog gevoelig’ of ‘te gevoelige’ personen. Mensen waar bij alles en iedereen om hen heen, vaak als te snel, te veel, te druk en te luid wordt ervaren. Zie de speciale pagina voor ‘Weerbaarheid bij hooggevoeligheid’.
  • Professionals in coaching, training en therapie die specifieker willen leren hoe je weerbaarheids vraagstukken kunt begeleiden. Artsen en bedrijfsartsen.
  • Managers die meer inzicht willen hebben in de ontstaan’s geschiedenis van stress, overspannenheid en burn-out, om zo sneller symptomen waar te nemen, waardoor er effectief en accuraat ingegrepen kan worden.
  • Ouders/onderwijzers die hun kinderen (en/of zichzelf) willen helpen om weerbaar (denk aan bijv. pesten) en vol vertrouwen in het leven te staan en vanuit een stevige basis met anderen om te leren gaan.

  Artsen kunnen deze training indienen voor opleidingsaccreditatiepunten. Zie de FAQ over deze training.

Data & locatie

Deze training duurt twee dagen van 09.00 tot 18.30 uur

Trainingsdata in 2020

3 dagdelen ONLINE
Vrijdag 27 november
Woensdag 2 december
Donderdag 3 december
Van 9.30 uur tot 12.00 uur

2021 Live training
Donderdag 18, vrijdag 19 maart
Vrijdag 4, zaterdag 5 juni

De training wordt gegeven in IJburg, Amsterdam.

Direct inschrijven

Investering

De ONLINE training (3 dagdelen): €330,00

Life trainingen:

Voor bedrijven, overheden, stichting en ZZP’ers: € 799,-

Bij deelname van meerdere personen geldt een extra aanbieding. Neem contact op over de extra kortingen.

Voor particulieren: € 499,- (bijvoorbeeld niet werkende, of werknemers die de training zelf financieren)

Deze bedragen zijn BTW-vrij en dus het netto bedrag. Trainingen zijn vaak aftrekbaar, vraag dit na bij de belastingdienst.

"…de weerbaarheidstraining was echt volledig op mijn niet zo heel weerbare lijf geschreven… Nadelig voordeel; ik ben zo enthousiast dat ik nergens anders meer over kan spreken… Dus verslag doen van die cursus; hoe leuk ik het vond en leerzaam, hoe goed om mijn eigenwaarde op te krikken, dat anderen ‘m ook moeten doen, etc…"

- Natalie

Totaal pakket

Training inclusief intensieve persoonlijke begeleiding: een intake gesprek, twee dagen training en vijf coach gesprekken (met korting!). Voor een groot resultaat.
Neem contact op

Wat vinden anderen?

Een overzicht van verschillende deelnemers aan eerdere trainingen en hun reacties, bevindingen en feedback! Zowel in tekst als beeld!
Bekijk feedback

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een lijst met veel gestelde vragen over de training Toegang tot je Eigen Genialteit en trainingen in het algemeen.
Ga naar de faq

Nieuwe actie!

Doe je mee aan de training dan kan je een vervolg dagdeel ‘Effectief omgaan met stress’ volgen. Voor slechts 150 euro een hele avond antistress technieken leren.
Neem contact op

Voorbereiding

Boek: Victor Frankl – De zin van het bestaan (ISBN9061001730).
Boek: Wassili Zafiris – Geluk is deprimerend (hier te bestellen)
Download de folder

"I am fundamentally an optimist. Whether that comes from nature or nurture, I cannot say. Part of being optimistic is keeping one’s head pointed toward the sun, one’s feet moving forward. There were many dark moments when my faith in humanity was sorely tested, but I would not and could not give myself up to despair. That way lays defeat and death."

- Nelson MandelaTEG training juni 2014

Voor wie is deze weerbaarheidstraining in Amsterdam nog meer?

Voor managers, coaches, leraren, begeleiders, artsen, therapeuten, politieagenten, ouders, NLP practitioners/ masters, trainers… Omdat je inzicht krijgt in hoe je kunt vaststellen of de weerbaarheid van mensen verlaagd is, wat de kenmerken zijn van verlaagde weerbaarheid, wat er specifiek nodig is om iemands weerbaarheid te vergroten, en hoe je iemand stap voor stap kunt helpen weer in zijn/haar kracht te komen!

Deel deze pagina...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin