Veel gestelde vragen over Veerkracht & weerbaarheid

1. Waarom zou ik Weerbaarheid bij Wassili Coaching & Training doen?
Wassili Zafiris is de eerste aanbieder van een neuro-semantische weerbaarheidstraining in Nederland. Hij is pionier op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en training. Hij heeft bij meer dan 25 erkende instituten gestudeerd en heeft vele coaches en therapeuten opgeleid. Bovendien is dit geen training waarbij je ‘karate trappen’ doet om je zo tijdelijk weerbaarder te voelen. Nee, dit is een training waarbij je de psychologische kern van weerbaarheid op jezelf leert toepassen door veel te oefenen.

2. Kan ik dit wel?
In principe kan iedereen leren hoe je weerbaarder wordt. Maar eerst moet je leren hoe je je eigen gemoedstoestanden kunt beïnvloeden, bij de één gaat dat sneller dan bij de ander. Dat leer je stap voor stap in de training.

3. Beklijft het geleerde in twee dagen?
Als je met de juiste verwachtingen komt, met een helder doel en je je ingelezen hebt in de aangeraden literatuur, dan kun je heel ver komen. Sommige deelnemers hebben na één training hun doelen bereikt. Anderen hebben wat meer tijd nodig en doen de training nog een keer (voor de halve prijs) of maken gebruik van de coaching met korting. Als je aan een cursus Spaans meedoet verwacht je ook niet dat de taal zomaar beklijft. Dat vereist oefening, net zolang totdat je wat woordjes uit je hoofd kent. Dat geldt voor deze trainingen ook. Het wordt deelnemers dan ook aangeraden om oefengroepen te vormen, zodat het geleerde nog dieper en vaker gevoeld kan worden. Bovendien heb je dan meteen een steungroepje.

4. Zijn de groepen niet te groot?
Het formaat van de groepen schommelt tussen 6 en 15 personen. Er wordt overigens altijd in twee- of drietallen geoefend. Bij elke training zijn ook coaches aanwezig die kunnen helpen in de begeleiding.

5. Wat is er zo bijzonder aan de methode die Wassili Coaching & Training gebruikt?
De methode is naar ons idee één van de weinige methodes die kan helpen om in korte tijd diep te transformeren. Het is een unieke combinatie van ontwikkelingspsychologie, het werk van Viktor Frankl, reflexiviteit en NLP. Deze combinatie helpt om gericht dat aan te pakken wat er aangepakt moet worden.

6. Word ik goed begeleid?
De trainer is Wassili Zafiris zelf, ook zijn er coaches ter ondersteuning aanwezig. Alles is aanwezig om goed begeleid te worden. Het is volwassenen onderwijs, dus wordt er ook verwacht dat je zelf om hulp vraagt als je dat nodig hebt.

7. Is het effect direct duidelijk en kan ik het toepassen in mijn dagelijks leven?
Ja, het effect is direct voelbaar en zichtbaar en je kunt het geleerde direct toepassen in je leven en je werk. Bij sommige mensen vallen (lang) na de training een heleboel puzzelstukjes op zijn plek. Ook hier geldt dat herhaling en oefenen helpt bij het beklijven.

8. Waar worden de trainingen gehouden?
Kleinere groepen in Amsterdam en grotere groepen in de bossen rond Utrecht.

9. Wie heeft dit echt nodig?
In principe kan iedereen meer weerbaarheid en veerkracht gebruiken. De mensen die de meeste ‘beren op de weg’ zien bij het kiezen van deze training zullen veel aan deze training hebben. En voor de rest iedereen die zichzelf als ‘overgevoelig’ beschouwt, te kwetsbaar, enz.

10. Kan je meedoen als je een burnout hebt of hebt gehad?
Jazeker, de training kan een enorme vooruitgang teweeg brengen in het herstelproces.

11. Zal ik door de training veranderen?
Jazeker! Deze training is bedoeld om een transformatie te bewerkstelligen in je weerbaarheid en je veerkrachtiger de deur uit te laten gaan dan dat je binnen bent gekomen. Dat betekent overigens niet dat je iemand wordt die je niet wilt zijn. Je blijft wie je bent, terwijl je verandert op die gebieden waar jij verandering wilt en waar verandering noodzakelijk is.

12. Krijg ik een garantie dat de training ook voor mij werkt?
Garanties kunnen we niet geven, echter we hebben zoveel vertrouwen in onze aanpak dat we wel het volgende willen voorstellen: mocht je niets uit de training gehaald hebben en teleurgesteld zijn in wat je geleerd hebt dan kun je gratis 2 coach gesprekken krijgen t.w.v. 175 euro per uur. Bovendien mag je de volgende training tegen kostprijs meedoen. Mooier kunnen we het niet maken.

13. Kan een professional (coach, hulpverlener, manager) wat aan deze training hebben?
Ja. Iedereen die met mensen werkt kan baat hebben bij het volgen van deze training omdat je inzicht krijgt in het gehele proces van weerbaarheid. De psychologie, oorzaken, herkenning, aanpak. Dit is echter geen opleidingstraining.

14. Kunnen artsen deze training indienen voor accreditatie punten?
Ja. Hieronder staan de trainingsuren voor als je meedoet met de 2 daagse Weerbaarheidstraining. Je kunt deze kopiëren voor je accreditatie aanvraag.

9.00 uur – 11.00 uur – 2 uur
15 minuten pauze
11.15 uur – 13.15 – 2 uur
75 minuten pauze
14.30 -16.30 – 2 uur
15 minuten pauze
16.45 – 18.30 – 1 uur 45 minuten
Totaal: 7 uur 45 minuten * 2 dagen = 15.30 uur

Terug naar weerbaarheidstrainingen