AlgemeenBlogBoekCoachingPodcast

Stress en veerkracht op de werkvloer

By 1 juni 2018 maart 23rd, 2023 No Comments

Stress en veerkracht op de werkvloer

Wanneer verandering ervaren wordt als tegenslag is het tijd om aan je weerbaarheid te werken. Een van de meest kenmerkende aspecten van verminderde weerbaarheid is STRESS. Wassili Zafiris bespreekt hier enkele onderliggende aspecten die je veerkracht op de werkvloer en dus je stressreactie beïnvloeden. Want wanneer verandering als tegenslag ervaren wordt dan heb je meer veerkracht nodig. Bekijk de gehele video over ‘stress en veerkracht op de werkvloer’.

Leiderschap gemeente Almere

Onderstaande video uit 2018 is gemaakt n.a.v. Wassili’s presentatie bij de gemeente Almere over Leiderschap en omgaan met verandering. Wassili legt o.a. uit ‘wat weerbaarheid is’, ‘waarom wij veerkracht nodig hebben’ en wat ‘weerbaarheid op de werkvloer betekent’.

Intensieve exclusieve weerbaarheidstraining

Hij bespreekt de onderliggende aspecten van veerkracht op de werkvloer. Iedereen en dus ook elke leider/ manager heeft te maken met weerstanden, tegenslagen, kritiek en zaken die tegenzitten. Wat doet dat met je? Ga je in de weerstand, in de verdediging? Hoe reageer je daarop? Ben je tevreden met hoe jij omgaat met deze zaken? Je kunt je natuurlijk helemaal af (proberen) te sluiten of keihard worden maar je weet waarschijnlijk al dat dat ook negatieve gevolgen kan hebben. Ik kom best wel wat leiders, CEO’s en managers tegen die het lastig vinden om hierover te praten. Wie neem je in vertrouwen? Is dat een teken van zwakte? Herken je jezelf hier (enigszins) in? Bedenk dan dat er een mogelijkheid is om hier effectief aan te werken. De intensieve exclusieve weerbaarheidstraining richt zicht op essentiële aspecten voor iemand in jouw positie.

  1. Zeer kleine groepstraining. Maximaal 4 personen met soortgelijke vraagstukken. Dit betekent dat er veel individuele aandacht is en je ook van elkaars ervaring leert.
  2. Weinig tijdsinvestering. De training is geoptimaliseerd voor deelnemers die relatief weinig tijd tot hun beschikking hebben maar veel resultaat willen behalen.
  3. Resultaat gericht. Het doel van de training is om je veerkracht en weerbaarheid voelbaar te vergroten. Met andere woorden: je voelt je krachtiger en kunt beter omgaan met kritiek, weerstanden en tegenslagen.
  4. Persoonlijke aandacht. Je hebt als eerste een online intakegesprek van 45 minuten. Daarna een dag training in Amsterdam. Gevolgd door een onlinetraining van een dagdeel. Het geheel wordt afgesloten met een follow-up individuele coaching van 45 minuten.

Heb je interesse om in besloten kring intensief te leren hoe jij je veerkrachtiger kunt voelen ongeacht wat er op je pad komt? Schrijf je dan in voor de intensieve exclusieve weerbaarheidstraining.

Veel stress of mogelijke burn-out?

Heb je het idee dat je meer gebaat bent bij 1 op 1 begeleiding in de vorm van coaching? Merk je dat je je te vaak gestrest voelt? Dat je te geïrriteerd bent, je lontje te kort is? Dan is individuele begeleiding mogelijk een beter optie voor jou. Schrijf je in voor life coaching  of ga naar de burn-out coaching pagina om je direct in te schrijven voor een intake gesprek.

Wassili Zafiris