AlgemeenBlogCoachingGelukPodcast

Veerkracht & Weerbaarheid bij tegenslag en crisis

By 28 januari 2014 december 9th, 2023 No Comments

Veerkracht & Weerbaarheid bij tegenslag en crisis

Niemand ‘zit te wachten’ op tegenslag. Weinig mensen zullen een crisis verwelkomen, de meeste mensen en bedrijven, doen hun uiterste best om crisis, tegenslag en negativiteit te vermijden. Logisch zou je denken, waarom zou je ellende naar je toe halen? Liever de focus op groei, op positief en op geluk. Sam Altman de CEO van OpenAI verteld in een recent interview dat hij totaal onderschat had hoeveel er verkeerd kon gaan bij het opzetten van een bedrijf. Hij realiseert zich nu dat intelligentie en een goed product niet het belangrijkste zijn. Wat dan wel?  Doorzettingsvermogen als het tegenzit! Maar hoe ontwikkel je veerkracht & weerbaarheid bij tegenslag en crisis?

‘Een crisis is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel (van welke aard dan ook) ernstig verstoord raakt.’

Geluk kan je niet afdwingen

Geluk is een diepe drijfveer van veel mensen, maar geluk kan je niet afdwingen. In het oud Duitse is dit al beschreven, geluk betekent namelijk ‘lot’ en ‘voorspoed’. En dit zijn nu bij uitstek concepten waar we weinig grip op lijken te hebben.

Wij weten allemaal dat tegenslag een kwestie van tijd is. Op een gegeven moment word je ziek, overlijd een naaste, stopt je auto. Tegenslag en het meervoud daarvan, ‘crisis’, ligt op ons te wachten als een Siberische tijger op de Neanderthaler. Geen ontkomen aan en toch willen wij crisis ‘ontkomen’, zelfs als deze ons ‘in de ogen aankijkt’.

De betekenis van tegenslag

Als crisis en tegenslag een fundamenteel onderdeel van ons leven is, wat is dan de betekenis van tegenslag in ons werk en leven? Wat is de functie van tegenslag, en wat is de meest effectieve manier van omgaan met dat wat we het liefst willen voorkomen en vermijden? Welke rol speelt onze zoektocht naar ‘meer’, ‘geweldig’ en ‘geluk’ in de ontstaansgeschiedenis van tegenslag? En wat vereist terugkerende tegenslag van de psyche van ons als individuen en ons als medewerkers? Op zoek naar een antwoord op deze vragen? Bekijk dan de presentatie die Wassili Zafiris gegeven heeft in het Dialogues House van de ABNAMRO*!

Video presentatie

Wassili regelmatig gesproken bij de ABN AMRO op het platform van het Dialogues House in Amsterdam. Tijdens deze 25 minuten durende lezing onderzoekt Wassili hoe je je veerkracht & weerbaarheid kunt behouden of hervinden in tijden van tegenslag en crisis. Een lezing over het fundament van menselijke en zakelijke groei! 

3 trainingen

Omdat veerkracht & weerbaarheid zo een belangrijk onderwerp is heeft Wassili 3 trainingen ontwikkeld om tegenslag en crisis te bezweren. Van een zinvolle online Weerbaarheid en Veerkracht training tot een exclusieve intensieve training voor high performers.

  1. De weerbaarheidstraining online. 3 dagdelen waarin je leert wat de kernelementen van weerbaarheid en veerkracht zijn. Je oefent online met elkaar en hebt na de training genoeg basis om te oefenen in de praktijk.
  2. De weerbaarheidstraining voor volwassenen. Dit is de 2-daagse weerbaarheid en veerkracht training waar alle essentiële elementen de revue passeren en je op lokatie in Amsterdam stap voor stap werkt aan een weerbare kern. Deze training is geschikt voor mensen met wat grotere vraagstukken, overwerktheid en burnout herstel.
  3. De exclusieve intensieve weerbaarheidstraining. Dit is dé training voor iedereen met relatief weinig tijd die behoefte heeft aan groot resultaat. Het is een hybride training waarbij een deel live in Amsterdam plaatsvind, een deel online én je krijgt online coaching! Iedereen die onder hoge druk prestaties moet leveren kan veel hebben aan deze training. Doe je mee aan deze training? Dan mag je veel rendement verwachten in weinig tijd.

Vergelijken?

Wil jij je daadwerkelijk anders voelen bij tegenslagen? Schrijf je in voor een van de trainingen. Je merkt direct het verschil en binnen enkele weken tot maanden een significant verschil! Je kunt de trainingen hier vergelijken.

Persoonlijke coaching

Wil je liever direct aan de slag met je veerkracht? Ga naar de coaching pagina en schrijf je in voor een intake gesprek. Tot snel!

Wassili Zafiris

Leave a Reply