AlgemeenBlogCoachingRelaties

RETeC in INZICHT

By 2 april 2021 maart 18th, 2023 No Comments

INZICHT. NVNLP. NLP. Relatie Emotie Therapie en Coaching. RETEC. Wassili Zafiris.

RETeC in INZICHT

Relatie Emotie Therapie en Coaching, RETeC, is een revolutionaire nieuwe methode om met gevoelens te werken. Zowel in relaties als individueel. Deze methode is niet alleen effectief maar ook een bijzonder nieuw uitgangspunt m.b.t. hoe wij onze werkelijkheid creëren. RETeC schept nieuwe mogelijkheden om problemen op te lossen en aan groei te werken. Zowel in relaties als met individuele issues. In de nieuwste editie van het tijdschrift voor NLP van de Nederlandse Vereniging voor NLP, INZICHT, wordt de neuro-wetenschappelijke achtergrond achter deze methode voor het eerst besproken.

Je gevoel als toetssteen

“Als je er goed over nadenkt doen wij ‘alles’ om ons goed te ‘voelen’. De uiteindelijke toetssteen die we gebruiken is ons gevoel. Je hebt ergens een ‘goed of slecht gevoel over’. Iets ‘voelt niet goed’. Je wilt je ‘gewoon gelukkig voelen’. Je wilt je door je partner ‘begeerd en begrepen voelen’, ‘gesteund voelen’ en ga zo maar door. En je meet aan hoe je je ‘s morgens voelt of je goed geslapen hebt of niet. Je hebt last van je eten als je je ‘vol voelt’ of misselijk. Ja wij meten ‘alles’ aan of het goed of slecht voelt.”

“Ik ben me nog nooit zo bewust geweest als de afgelopen twee jaar over hoe fundamenteel ons gevoel is. Voor hoe we beslissingen nemen. Hoe we omgaan met de opmerkingen, blikken, aanrakingen of eenvoudigweg de aanwezigheid van een ander. Je gevoel is je toetssteen.”

Lees hier het gehele artikel. Of ga direct naar de RETeC pagina voor informatie over training om te leren werken met deze nieuwe op neuro-wetenschap gebaseerde methode.

Individuele hulp?

Zoek je hulp voor jezelf, jouw partner of jullie beiden? Ga dan naar de coachings pagina en geef je op voor een intake gesprek. Vermeld erbij ‘relatie begeleiding’. Je kunt hier samen of individueel aan deelnemen. Tot snel.

Wassili Zafiris