AlgemeenBlogBoekGeluk

Depressie de baas

By 5 april 2018 april 4th, 2023 No Comments

Depressie de baas

Hoe word je depressie de baas? Lees het interview met Wassili Zafiris in Inzicht, hét magazine van de NVNLP (de beroepsvereniging van NLP practitioners) over de ontwikkelingen rondom zijn werk met het modelleren en meesteren van depressie.

NLP-benadering krijgt erkenning vanuit de psychiatrie

Zijn boek ‘Geluk is deprimerend’ is inmiddels al ruim een jaar beschikbaar in de Nederlandse boekhandel. Omdat het een boek is dat door een van onze eigen NLP-trainers is geschreven, verdient het aandacht van de INZICHTredactie. Maar niet nu. Nu is het moment om Wassili Zafiris te interviewen over zijn ‘modellering’ van depressie, over DSM-denken, over zelf-ac- ceptatie en over erkenning uit geheel onverwachte hoek.

Er is een aanleiding om dat juist nu te doen: Wassili Zafiris heeft on- langs een eredoctoraat (honorary fellowship) ontvangen van de IIOPM voor zijn bijdrage aan de oprichting van een nieuwe studierichting bin- nen de psychiatrie: Organisational Psychological Medicine (OPM). De IIOPM wordt geleid door professor
J. McIntyre van de World Psychiatry Association, de voormalige voorzitter van de American Psychiatry Associ- ation (APA). Dit is vooral verrassend, omdat Zafiris als NLP’er zeer kritisch is op de psychiatrie en hun aanpak van depressie.”

Meer lezen? Klik op de link daar is het hele artikel te lezen en downloaden. Modeling and Mastering Depression, maart 2018, NVNLP

Depressie & Levenslust Coach

Ben je professional en zou je ook willen leren hoe je effectief kunt werken met depressieve gedachten en gevoelens? Kijk dan op Depressie & Levenslust Coach opleiding.

Wassili Zafiris

 

Leave a Reply