AlgemeenBlogBoekGeluk

Boek over depressie

By 27 juli 2012 juni 9th, 2021 No Comments

Boek over depressie

Mijn nieuwste boek over… Depressiviteit

Niet het leukste onderwerp geef ik toe, maar wel een belangrijk onderwerp. Hoeveel mensen hebben last van deze akelige symptomen? Veel*!

Dat besef deed mij een onderzoeksproject starten naar de kenmerken van depressiviteit, de oorzaken en natuurlijk de methoden om een werkelijk diepgaande verandering te bewerkstelligen in de mindset en emotionele wereld van een persoon met depressieve klachten. Deze ontdekkingstocht heeft verrassende zaken aan het licht gebracht en net zo verrassende oplossingen.

Nieuwsgierig? Neem contact op.

In 2016 is het boek Geluk is Deprimerend uitgebracht. In 2019 de Engelse vertaling, Happiness is Depressing. Kijk op de boeken pagina voor meer informatie over depressie.

Zelf hulp nodig?

Ga naar de depressie coach pagina en lees het boek Geluk is deprimerend ter ondersteuning!

*Uit Nemesis [3,4] blijkt dat 6% van de volwassen Nederlandse bevolking tot 65 jaar lijdt aan depressie in engere zin of daar pas geleden mee te kampen heeft gehad. Van de volwassen Nederlandse bevolking krijgt 1 op de 7 ooit depressie.
Als wij de uitkomsten van Nemesis doortrekken zijn er op elke 1000 volwassen Nederlanders tot 65 jaar 27 mensen die dit jaar voor het eerst of opnieuw (na een onderbreking van minstens een jaar) depressie krijgen.

Bron: Trimbos

Leave a Reply