AlgemeenBlogCoachingPodcast

Beter omgaan met emoties

By 25 september 2015 april 17th, 2023 No Comments

Beter omgaan met emoties

Hoe kan je beter omgaan met vervelende emoties? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Emoties kunnen de lastige eigenschap hebben dat ze je ‘over nemen’. We hebben het allemaal ervaren. Je reageert boos, geïrriteerd, angstig, afgewezenen en achteraf denk je, ‘zo erg was het nu ook weer niet’ of ‘waarom heb ik me weer laten verleiden’?

Emoties onder controle

Hoe vervelend is dat? Je reageert puur vanuit het gevoel dat in je opwelt. Je kunt er zelfs in de problemen door komen. Door je reactie kan je relaties beschadigen of steeds verder van je bedoelingen af komen te staan. Soms hebben we emotionele reacties op onszelf. Dan schelden we op onszelf omdat we iets ‘doms’ doen of voelen we ons klein. Al deze reacties helpen niet, en dat weten we allang! Tot 10 tellen is ook niet bijster effectief en heel veel trucjes uit cursussen werken niet in het moment. Emoties krijg je blijkbaar niet makkelijk onder controle. Maar hoe kan je nu beter omgaan met emoties?

Biënnale van Athene

In 2013 heb ik een video serie opgenomen over hoe je om kunt gaan met tegenslagen. Deze video’s werden getoond op de bekroonde Biënnale van Athene. Duizenden mensen hebben deze video’s gezien en gehoord. Bezoekers van het museum werden d.m.v. de video’s gecoacht. Het was een enorme eer om op deze manier deel te mogen nemen aan het kunstwerk van DashNDem op de Biënnale. Deze video laat zien hoe je op een gezonde manier met emoties om kunt omgaan. Ga er lekker voor zitten en laat je coachen door Wassili Zafiris.

De video is in het Engels

Persoonlijke coaching?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding om beter om te leren gaan met jouw emoties? Ga naar de coaching pagina en schrijf je in voor een intakegesprek. Tot dan!

RETeC

Wil je alles weten over emoties en leren hoe je lastige gevoelens eens en voor altijd veranderd? Ga dan naar de RETeC pagina. Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden.

Wassili

Leave a Reply