AlgemeenBetekenisvol ondernemenBlogBoek

Zelf-actualisatie en het milieu

By 2 januari 2013 juni 9th, 2021 No Comments

Zelf-actualisatie en het milieu

In februari ben ik keynote speaker op het eerste online NLP wereldforum en spreek daar over zelf-actualisatie en het milieu.

Hoe kan het milieu de nieuwe bestemming zijn voor mensen? Een paradox. Gelukkig gaat het milieu naar de klote! Wat zeg je? Ja, gelukkig gaat het milieu naar de klote. Wat bedoel je daar mee? Ik bedoel dat het feit dat er iets voelbaars aan het gebeuren is met het milieu een zegen is voor de mensheid. Waarom? Het brengt ons in contact met onze grootsheid en onze tekorten. Hoe dan? Als het milieu kapot gaat gaan wij kapot en tegelijkertijd krijgen we de kans om onszelf te ontstijgen door een werkelijke bijdrage te leveren aan iets groters dan onszelf, de natuur om ons heen. Voor het eerst in lange tijd biedt zich een echte kans aan. Een kans om te zorgen dat we geen tekorten creëren en een kans om bij te dragen op een manier die ons ontstijgt en weer betrekt bij de natuur. Het milieu, de ultieme zelf-actualisatie test? Ik denk het wel. Mijn moeder begreep dat allang.

Binnenkort verschijnt mijn nieuwste artikel over de relatie tussen de klimaat veranderingen en de bevrijding van ons potentieel.

Nieuwsgierig naar de rest? Mail me.

Wassili Zafiris