AlgemeenBlog

Kritiek op NLP

By 29 maart 2024 No Comments

Kritiek op NLP

Wassili Zafiris. Inzicht voorjaar 2024. NVNLP.

Wassili Zafiris. Inzicht voorjaar 2024. NVNLP.

In mijn column voor het tijdschrift INZICHT van de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP) schrijf ik eens per kwartaal een kritisch stuk over aannames die gebruikelijk zijn in ‘de wereld van’ persoonlijke ontwikkeling, therapie en coaching. In mijn vaste rubriek: Valkuilen van NLP deel ik kritiek op aspecten van NLP.

Deze editie houd ik een vooronderstelling tegen het licht die breed aangenomen is. In Het brein onthoudt het woordje ‘niet’…uh niet, onderzoek ik hoe onderbouwd deze vooronderstelling is en zet dit idee af tegen de natuurlijke werking van ons zenuwstelsel.

Hoe waar is het dat ons brein een ontkenning niet kan onthouden, en wat betekent dit eigenlijk? Meer weten? Lees het hele artikel hier.

Meer artikelen lezen? Ga naar publicaties pagina, daar vind je een reeks aan artikelen van de afgelopen jaren, onder anderen over kritiek op nlp.

Wassili Zafiris