AlgemeenBlogBoek

Eetlust – 10 topchefs gemodelleerd

By 18 juli 2012 juni 9th, 2021 No Comments

Eetlust – 10 topchefs gemodelleerd

Eetlust! Ons boek over 10 van de beste chefs in de wereld

Ferran met Eetlust

Aranka van der Pol en ik hebben een enorm interessante en inspirerende tijd gehad met het maken van het boek Eetlust. 

Het karakter van een topchef

Aranka heeft de wereld over gereisd om de chefs persoonlijk te spreken en de mens achter de chef te ontmoeten. Het was onze missie om het karakter van de 3 sterren chef (hoewel niet iedereen 3 sterren heeft) te begrijpen en in kaart te brengen. 

Aranka heeft ze niet alleen geïnterviewd, maar is met de meeste op pad gegaan, of ‘s avonds gaan stappen, waardoor de chef’s ook een ander stuk van zichzelf konden laten zien. Ik ben in de bevoorrechte positie geweest om bij een aantal van deze ‘dates’ aanwezig te mogen zijn. Eén van de meest memorabele momenten was ons diner in El Bulli waar we mochten genieten van Ferran Adria’s kunsten (34 gangen!! En hij heeft zelf enkele speciale gangen voor ons gekookt, geweldig!). 

Recept van de ‘geest’

Ik heb een ‘recept’ van de geest van elke chef gemaakt zodat jij als lezer ook wat vleugjes van het meesterschap van de chef tot je kunt nemen. Kijk op deze pagina voor meer informatie. 

Foto: Ferran Adria neemt Eetlust in ontvangst!

Geïnterviewde chefs

Jamie Oliver, Nigella Lawson, Gordon Ramsay, Herman den Blijker, Ferran Adria, Nadia Santini, Anthony Bourdain, Curtis Stone, Sergio Herman en Alain Passard.

Wassili Zafiris

[button-blue width=”185″ page=”../over-wassili/boeken”]Lees meer over Eetlust[/button-blue]

Leave a Reply