Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Teamspirit & Conflicthantering

Van ‘goed’ naar ‘uitzonderlijk’ in teams

Vertrouwen, ‘het achterste van je tong laten zien, betrokkenheid, verantwoordelijkheid nemen en gemeenschappelijke doelen nastreven.

Teamspirit zou je kunnen omschrijven als de vitale energie (of ziel) van een groep, die er voor zorgt dat de leden van deze groep willen dat de groep slaagt. Conflicthantering heeft te maken met het inzicht hoe een botsing tussen groepen of individuen voorkomen kan worden en hoe je er mee omgaat als een conflict al ontstaan is. Teamspirit en conflicthantering staan heel dicht bij elkaar aangezien het creëren van een goed team alleen niet genoeg is; waar mensen samenwerken kunnen meningsverschillen ontstaan. Het erkennen van de onderlinge verschillen en de middelen om conflicten op te lossen zijn van essentieel belang om goed samen te kunnen werken.

Deze training wordt gegeven door Wassili Zafiris.

Doel

De deelnemers leren hoe je teamspirit creëert, hoe je conflicten herkent, hoe je ermee om kan gaan en hoe je ze met consensus op kunt lossen.

Aanpak

Dag 1 zullen we het concept teamspirit behandelen en de basis leggen van teamspirit voor de aanwezige deelnemers door het non-verbaal en verbaal op elkaar afstemmen in de vorm van oefeningen. Bij teambuilding gaat het namelijk voornamelijk over hoe de leden van het team over elkaar denken. In de avond gaan we het effect van waarden op groepsvorming onderzoeken en teamspirit creëren met de deelnemers onderling.

Dag 2 zullen we besteden aan het diepgaander afstemmen van de waarden en middelen om met interactie problemen om te gaan.

Dag 3 wijden we aan conflicthantering. We gaan verschillende aannames onderzoeken over hoe conflicten ontstaan en doen oefeningen om negatief gedrag van mensen te onderzoeken. Bovendien doen we rollenspelen om ons eigen reactiepatroon in conflicten te kunnen veranderen.

Inhoud van de training

Definiëring en theorievorming
Hier word je je bewust van wat de elementen van teamspirit en conflicthantering zijn en hoe afstemming tussen individuen plaats kan vinden.

Doelen stellen
In een goed team hebben de individuele deelnemers ook hun eigen doelstelling.

Creëren van gemeenschappelijke waarden en invloed van non-verbale afstemming
Je leert hier wat waarden zijn en wat hun invloed is op groepsvorming.

Teamspirit creëren
Je ontdekt hoe je kan beïnvloeden hoe verschillende teamleden over elkaar denken en hoe je je eigen denken kan veranderen.

Managen van je relaties
Je leert hier hoe je respect kan hebben voor de waarden van anderen en hoe je vanuit diversiteit overeenstemming kan bereiken.

Behandelen van het algemeen probleem oplossend model
Je krijgt een beter inzicht in hoe je om kan gaan met interactieve problemen.

Wat moet er gebeuren om conflicten te laten ontstaan?
Hier word je je bewust van hoe jij zelf conflicten genereert en daardoor krijg je handvatten om ze op te lossen.

Omgaan met intentie achter het gedrag
Je leert technieken om negatief gedrag positief te benaderen.

Rollenspel
Je leert alle kennis te integreren en daadwerkelijke conflicten te herformuleren. Uiteindelijk worden er individuele leerdoelen gevormd.

8,3

Gemiddeld cijfer voor deze training van meer dan honderd deelnemers (over een periode van 15 jaar)

Duur

Dag 1 van 9.00 – 21.00 uur.

Dag 2 en 3 van 9.00 –17.00 uur.

Voor wie?

 • Bestaande teams die aanzienlijk beter willen samenwerken.
 • Nog te vormen teams, als je een gedegen samenwerking wilt hebben dan kan deze training een uitstekende voorbereiding en kennismaking met elkaar zijn (bijv. bij projecten)
 • Managers die willen weten hoe je aan teambuilding doet en conflicten in teams kunt voorkomen en oplossen.
 • Werknemers of teams van verschillende bedrijven die bij een fusie afstemming zoeken.

Aantal deelnemers: in overleg, minimaal 6 personen

Prijs per groep (intern): op aanvraag

Locatie: n.o.t.k

Voorbereiding

De deelnemers formuleren hun persoonlijke doelstellingen en zetten deze op papier. De trainer stuurt vooraf een korte vragenlijst. Deze lijst stuur je voor aanvang van de training aan de trainer.

Investering

€ 1499,00

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling

Enkele opmerkingen van deelnemers

“Zeer waardevolle training. Onmisbaar voor iedereen die met teams te maken heeft. Eventuele vervolgtraining met zelfde trainer is gewenst.”

“Algemeen; zeer nuttige, professioneel gegeven, cursus. Deze cursus is echt een aanrader.”

“Prima team (Wassili en Leo) dat ook vanuit (vaak gezamenlijke) ervaringen meerwaarde biedt.”

“De cursus was voor mij een absolute topper en voor herhaling vatbaar.”

“Is niet alleen in teams van toepassing, maar ook voor mij persoonlijk. Je begrijpt anderen beter. “

“Een van de beste trainingen die ik ooit heb gehad. Een terugkomdag lijkt me wel zinvol.”

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.