Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Effectieve communicatie

Uit recent onderzoek van British Telecom is gebleken dat 70 % van de mensen effectiever zou willen kunnen communiceren. In de training effectieve communicatie wordt de basis gelegd om dit mogelijk te maken.

Deze training wordt gegeven door Wassili Zafiris.

Doel

Deelnemers laten ervaren wat de elementen van effectieve communicatie zijn. Inzicht bieden in eigen communicatie en handvatten aanbieden om effectiever te communiceren en efficiënter met communicatieproblemen om te gaan. Hierdoor zullen je eigen boodschappen effectiever (doelgerichter) worden, zul je anderen beter begrijpen en meer invloed hebben op interacties. Het effect zal zijn dat je relaties beter worden.

Aanpak

Dit is een interactieve training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld en de deelnemers worden uitgenodigd om voor hun werkelijke situaties te onderzoeken.

Op dag 1 zullen we de communicatie matrix behandelen, waarbij de cruciale elementen van effectieve communicatie behandeld worden. Hier ontdekken we hoe mensen hun persoonlijke model van de wereld opbouwen en daarmee de kwaliteit van hun interacties bepalen. Bovendien leren we hoe je taalgebruik bepaalt of je je doelen bereikt.

Op dag 2 behandelen we de zeer grote invloed van non-verbale communicatie. We ervaren hoe miscommunicatie kan ontstaan en de oplossingen die daarvoor mogelijk zijn.

Wanneer is de communicatie effectief?

Laten we met het begin beginnen: als je communiceert, deel je informatie met de ander. Het delen van informatie kan je in het breedste zin van het woord opvatten. Denk bijvoorbeeld aan een jongen die zijn vinger opsteekt, of een stoplicht die op rood springt, of een hond die naar je blaft. Communicatie is dus niet alleen verbaal, maar ook non-verbaal en visueel.

Tijdens het communiceren staan twee dingen centraal: de inhoud en het gevoel. De inhoud gaat over de letterlijke betekenis van wat je zegt. Het gevoel verwijst naar de manier waarop je iets kenbaar maakt. Communicatie is effectief, als jij als zender met je boodschap bereikt wat je voor ogen hebt. Zowel de inhoud als het gevoel worden goed door de ontvanger begrepen, waardoor de ontvanger meteen weet wat hij moet doen. 

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de boodschap goed wordt overgedragen. Zo kan er een filter aan de boodschap zitten. Denk bijvoorbeeld dat de ontvanger een ander idee of beeld van de boodschap heeft. Ook de spreker kan hierin tekort komen, door bijvoorbeeld weinig informatie te geven.

Inhoud van de training

 • Wat is communicatie?
 • Communicatie omvat vele processen, aan de hand van een model wordt duidelijk gemaakt welke deze zijn.
 • Doelen stellen en taalgebruik.
 • Taal en ons zenuwstelsel zijn nauw met elkaar verbonden. Je taalgebruik bepaalt voor een groot gedeelte hoe je denkt en hoe je anderen afremt of juist stimuleert.
 • Herkaderen
 • Leren herkennen van het effect van bepaald woordgebruik en het woordgebruik vinden die het bereiken van het doel ondersteunt.
 • Contact maken
 • Invloed van non-verbale communicatie op je verbale boodschap.
 • Communicatie en probleemoplossend vermogen.
 • Welke communicatie problemen kom je tegen en hoe kun je deze oplossen?
8,7

Gemiddeld cijfer voor deze training van meer dan honderd deelnemers (over een periode van 15 jaar)

Duur

Dag 1 en 2 van 9.00 – 17.00 uur. In overleg is er mogelijkheid tot een derde dag waarin nog meer detaillistisch wordt ingegaan op communicatie.

Voor wie?

Deze training is gemaakt voor iedereen die zou willen weten hoe je effectiever kan communiceren en wat de invloed van je (eigen) communicatie stijl is.

Aantal deelnemers: 5-9 personen
Prijs per groep (intern): op aanvraag
Locatie: n.o.t.k.

Voorbereiding

De deelnemers formuleren hun persoonlijke doelstellingen en zetten deze op papier. De trainer stuurt vooraf een korte vragenlijst. Deze lijst sturen de deelnemers voor aanvang van de training aan de trainer.

Investering

€ 1099,-

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie).

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling.

Gratis ‘IK BEN niet alleen op de wereld’

Bij inschrijving bij deze training ontvang je gratis een exemplaar van het boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’.

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.