Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Effectief presenteren: Stage fright?!

Als tweedaagse training of als workshop van een halve dag

Wil je meer zijn wie je bent tijdens presentaties? Wil je een nog betere performer zijn?

Spreken in het openbaar is een van de meest voorkomende angsten en de activiteit die het liefst vermeden word. Zelfs bij professionals die hun beroep hebben gemaakt van ‘in de picture’ staan. Het lijkt erbij te moeten horen, zwetende handen, het gevoel dat alle ogen op je gericht zijn, je tekst vergeten….

Zou je zelfverzekerden op het toneel/podium willen staan en met zelfvertrouwen een presentatie willen geven? Wil je leren hoe je je eigen gemoedstoestand beïnvloed? Wil je leren hoe je jezelf kunt zijn tijdens presentaties, hoe je je boodschap met de juiste kracht overbrengt op de luisteraar en de toeschouwer?

De mens is een complex systeem. Net zoals bij andere complexe systemen hoeven we niet altijd te begrijpen hoe een principe werkt om het voor ons te laten werken. Neem bijvoorbeeld het aandoen van licht, we schakelen het licht aan en uit zonder na te denken over hoe dit principe eigenlijk werkt. Om dit te kunnen hoeven we niet elke keer te begrijpen hoe dit werkt. Hetzelfde geld voor menselijke principes. Soms speelt ons gedrag ons gewoon parten, voor we het weten staan we te stamelen waar we vloeiend willen spreken. Hoe vind je dan de schakel om dat gedaan te krijgen wat jij wilt?!

Aanpak

We werken met ‘echte’ presentatie situaties.

Deze training kan als tweedaagse training gegeven worden en als workshop van een halve dag waarbij met name aan stagepresence gewerkt zal worden (vraag naar de informatie over de halve dag workshop hier en zie de workshop pagina hier).

Dag 1

 • Wij fasciliteren het bloot leggen van jouw eigen verhaal, het verhaal van wie jij bent en bieden middelen aan om je meer jezelf te laten zijn.
 • Leren je hoe je je gemoedstoestand kunt beïnvloeden.
 • Wij gaan in op de ‘diepe’ structuur van menselijke beleving en geven handvatten voor hoe mensen bewust en onbewust informatie opnemen en verwerken.

Dag 2

 • Leren hoe je je publiek kunt ‘lezen’.
 • Wij geven praktische oefeningen om je eigen lichaamstaal meer af te stemmen op je intenties.
 • Oefeningen die het bereiken van je doelen vergemakkelijken.
 • Inzicht in de doelen van je publiek.
 • We werken aan jouw ‘stagepresence’.

En nog veel meer…

Inhoud van de training

 • Hoe presenteer je jezelf op authentieke wijze?
 • Hoe vertel je een verhaal en hoe maak je een verhaal?
 • Hoe kun je je eigen gemoedstoestand beïnvloeden als ‘alle ogen’ op jou gericht zijn?
 • Hoe weet je of een ‘verhaal’ is overgekomen bij je publiek?
 • Je publiek leren ‘lezen’.
 • Je lichaamstaal en je bedoeling op elkaar afstemmen.
 • Een presentatieplan maken.
 • De doelen van je toehoorders bereiken.
 • Veel oefenen van jouw ‘stagepresence’.
8,3

Gemiddeld cijfer voor deze training van meer dan honderd deelnemers (over een periode van 15 jaar)

Duur

Elke dag van 9.00 – 18.00 uur.

Voor wie?

Deze training is voor de beginnende en getrainde performer en voor die mensen die spreken in het openbaar (of dat graag willen) en daar beter in willen worden

Aantal deelnemers: in overleg, minimaal 6 personen

Prijs per groep (intern): op aanvraag

Locatie: n.o.t.k.

Voorbereiding

De deelnemers formuleren hun persoonlijke doelstellingen en zetten deze op papier. De trainer stuurt vooraf een korte vragenlijst. Deze lijst stuur je voor aanvang van de training aan de trainer.

Investering

€ 1099,00 voor de training van twee dagen

€ 499,- voor de workshop van een halve dag

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie).

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling

Feedback van deelnemers

“Zeer inspirerend en leerzaam, wist niet dat je dit van je publiek kon leren lezen.”

“Was me voor de training niet zo bewust dat mijn eigen gemoedstoestand zoveel invloed had op of mijn boodschap over komt. Bedankt voor alle middelen en feedback.”

“Inhoudelijk kon ik mijn presentatie wel voorbereiden, maar hoe je je dan presenteert dat wist ik niet, tot nu. Ik hoef geen rol te spelen maar kan mezelf zijn,top.”

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.