Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Coachend leiden: de manager als coach

Werknemers verwachten steeds meer dat hun manager actief deelneemt aan hun eigen groeiproces. Dit vereist van managers dat ze de vaardigheden en de attitude leren die bij dit specifieke begeleidingstraject passend zijn. We putten hier uit kennis die specifiek zijn voor 1 op 1- en groepsbegeleiding (zoals in therapeutische- of sportcontexten) We gebruiken de kennis van gerenommeerde topbegeleiders, zoals Robert Dilts.

Deze training wordt gegeven door Wassili Zafiris.

Doel

Leren hoe je een “probleemgebied” in kaart kan brengen, hoe je een pad uitstippelt en hoe je een coachidentiteit ontwikkelt. Hierdoor krijg je een veel groter inzicht in menselijk functioneren, je begrijpt beter hoe mensen werken en je zal je zekerder voelen als coach.

Aanpak

Op dag 1 gebruiken we werk van begeleider Robert Dilts om de facetten van coachen te verhelderen, waarna we interactief een taalmodel onderzoeken om duidelijkheid te krijgen in elkaars denk- en ervaringswereld.

Op dag 2 leren we uit te vragen wat de gecoachte eigenlijk wil. Hoe ga je om met weerstand en hoe verplaats je je in een ander?

Op dag 3 ga je je grootste coachuitdaging/onzekerheid/angst met je collega’s in kaart brengen d.m.v. het nieuw geleverde materiaal. Al coachend ga je vervolgens op zoek naar een oplossing hiervoor. Bovendien zal je je coachidentiteit versterken.

Inhoud van de training

 • Wat is coachen?
 • We verkennen hier het coachgebied.
 • Metamodel
 • Aan de hand van dit specifieke taalmodel wordt de ‘binnenwereld’ van de gecoachte verduidelijkt en verhelderd. Dit wordt in de vorm van een spel geoefend.
 • Doelen stellen
 • Wat zijn de vormvoorwaarden om iemand tot een motiverende doelstelling te coachen.
 • 15 minute problemsolver
 • Ompolen van negatieve doelen en weerstand.
 • Metaspiegel
 • Leren hoe je je inleeft en interactieve problemen oplost.
 • De ‘coachcircle’
 • Met de groep en al coachend verruimen we je eigen uitdaging/angst m.b.t coachen.
 • De ‘coachalignement’
 • Het versterken van je coachidentiteit d.m.v een ‘uitlijn’ oefening.
8,2

Gemiddeld cijfer voor deze training van meer dan honderd deelnemers (over een periode van 15 jaar)

Duur

Dag 1, 2 en 3 van 9.00 – 17.00 uur..

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor die managers die hun personeel optimaal willen kunnen begeleiden.

Aantal deelnemers: 6-9 personen

Prijs per groep (intern): op aanvraag

Locatie: n.o.t.k

Voorbereiding

De deelnemers formuleren hun persoonlijke doelstellingen en zetten deze op papier. De trainer stuurt vooraf een korte vragenlijst. Deze lijst sturen de deelnemers voor aanvang van de training aan de trainer.

Investering

€ 1699,00

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie).

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling.

Gratis ‘IK BEN niet alleen op de wereld’

Bij inschrijving bij deze training ontvang je gratis een exemplaar van het boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’.

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.