Veel gestelde vragen over Matrix Coaching

1. Hoeveel dagen duurt de training?

7 dagen verspreid over 3/4 maanden en 3 dagen Toegang tot je Eigen Genialiteit (TEG) voorafgaand aan de deelname. 7 dagen klopt eigenlijk niet omdat de trainingsdagen lang zijn, van 9.00 uur tot 18.00 uur. In vergelijk met vele andere opleidingen die om 10.00 beginnen en om 17.00 uur eindigen, duren onze opleidingen 2 uur langer per dag en over 7 dagen genomen zijn dat bijna 2 volle trainingsdagen extra. Dus eigenlijk spreken we effectief van 9 dagen + TEG (samen 13 effectieve dagen). Daarnaast is er na de opleiding een terugkomavond om de opleidingsdoelen te evalueren.

2. Wat zijn de voorwaarden om mee te doen aan Matrix Coaching?

De TEG training. Ervaring met NLP en/of coaching kan een pré zijn, maar is geen voorwaarde.

3. Wat kan ik na de training?

Je leert een volledig nieuw model waarmee je heel specifiek leert onderzoeken wat de eigenlijk coach-vraag van iemand is en hoe je daar effectief op inspeelt . Ervaren coaches kunnen er direct mee aan de slag. Beginnende coaches zullen nog intensief willen oefenen om het model en de veelomvattendheid ervan te kunnen integreren in hun leven en werk.

4. Zal ik erdoor veranderen?

Ja. Tijdens de training leer je niet alleen om coachtechnieken op een ander toe te passen, je gaat zelf ook door een diepe persoonlijke transformatie. Één van onze gedachten is: hoe wil je een ander helpen transformeren als je zelf niet weet hoe het proces van veranderen op diep niveau werkt en voelt ? Wij willen coaches opleiden die zelf aan den lijve hebben ondervonden hoe veranderen werkt en wat je dan tegenkomt. Dat maakt de coaches ervaringsdeskundigen en helpt ze te begrijpen wat hun beperkingen en mogelijkheden zijn.

5. Is 1 keer genoeg?

Voor sommigen wel. De training is zo veelomvattend dat je hem gerust 2 of 3 keer zou kunnen doen en elke keer volledig nieuwe dingen leert. Vandaar dat we aanbieden dat je de tweede keer voor de helft van de prijs kunt meedoen . Het is echter geen voorwaarde.

6. Wat is het niveau?

Minimaal de TEG training hebben gevolgd. Veel deelnemers zijn echter al ervaren of zeer ervaren coaches, managers, begeleiders, enz . Laat je niet afschrikken door het niveau, iedereen leert de nieuwe methode op zijn eigen niveau.

7. Ontvang ik een certificaat na de training en wat heb ik daaraan?

Ja. Als je aan de voorwaarden voldaan hebt. Het is een deelnamecertificaat (van Wassili Zafiris Coaching & Training) dat wordt afgegeven bij voldoende aanwezigheid en blijk van voldoende kennis en de juiste toepassing. Op het certificaat is aangegeven hoeveel uur coachtraining je gehad hebt. Dit is belangrijk als je je in wil t schrijven bij een beroepsorganisatie.

8. Hoe onderscheidt deze training zich van andere coachopleidingen?

Door de methode. Deze wordt door geen enkel ander instituut gegeven en is zeer transformerend, veel omvattend en to the point.

9. Als ik als manager mijn personeel wil leren coachen ‘on the job’ heb ik hier dan wat aan?

Jazeker. Je zal waarschijnlijk niet alle technieken gebruiken op de werkvloer, echter je manier van denken over coaching zal sterk veranderen. Je zal veel meer ‘achter iemands woorden kunnen kijken’ waardoor je effectiever kunt communiceren, sturen en coachen.

Terug naar Matrix Coachen