Download e-book

Problemen met downloaden? Neem contact op.

  Naam

  E-mail adres

  Wonderbaarlijke genezing,
  spontane remissie
  of zelfhelend vermogen?

  Brian de Mello, hoofdredacteur The Optimist

  Ik hoor ze wel vaker, wonderbaarlijke verhalen over een plots herstel van gezondheid. Mensen die beter worden na een diagnose van een ongeneeslijke ziekte. Die de dood weten uit te stellen en vitaal verder leven. Ondanks mijn optimistische inborst, zet ik altijd vraagtekens bij zulke verhalen. Want we willen soms maar wat graag in een wonder geloven en daarbij de realiteit uit het oog verliezen. En het laatste wat wij bij The Optimist willen, is iemand valse hoop geven.

  Zo’n wonderlijk verhaal kwam onlangs op onze redactie binnen en deze keer maakte het op ons een diepe indruk. Zo diep, dat we besloten om het verhaal – na controle van de feiten – te delen met onze lezers via dit e-book.

  Allereest lees je op pagina 3 het verhaal van Wassili Zafiris, die zijn cliënt B. (die liever anoniem blijft) begeleidde richting herstel. Wij kennen Wassili als een deskundige, toegewijde behandelaar en een integer mens. Iemand die met een gezonde dosis optimisme mensen probeert te helpen, met oog voor de haalbaarheid van oplossingen.

  Daarna volgt op pagina 7 het verhaal van B. Hij heeft het geschreven in begrijpelijke taal, onverbloemd en met goede intenties. Ik heb hem gesproken en kan niet anders dan geloven wat hij heeft meegemaakt. Zijn aanpak was niet alleen levensreddend, maar ook levensveranderend; B. is nu iemand die als een herboren optimist door het leven gaat. Een beter mens.

  Misschien hebben we allemaal af en toe een wonder nodig voor onze eigen vitaliteit, al was het maar door erover te kunnen lezen.