Nieuw leiderschap

Ontdek hoe je diepe natuurlijke motivatie in jezelf en anderen vrij maakt

Leer hoe zelf-actualiserende leiders, zelf- actualiserende ondernemingen creëren. Een onderneming waar al het menselijk kapitaal ingezet kan worden en betrokkenheid, passie en innovatie zijn bevrijd in de leider en medewerker.

Ontdek hoe je diepe natuurlijke motivatie in jezelf en anderen vrij maakt door te leren hoe je de behoeften naar autonomie, meesterschap en zingeving bevredigt.

Er is een enorme kloof tussen hoe ondernemingen zich organiseren en hoe de menselijke natuur werkt. Hoe komt dat? Kort gezegd heeft dat te maken met hoe onze huidige manier van organiseren ontstaan is. Ingenieurs hebben onze manier van organiseren bedacht ten tijden van de industriële revolutie. Het voornaamste doel van de ingenieurs? De ‘machine’ efficiënter en productiever te maken. Heden ten dagen bewaken managers dat proces. Een belangrijke taak van managers is om mensen te motiveren om nog harder hun best te doen voor de machine. Vele persoonlijke gesprekken en trainingen worden hier aan besteed.

Toch voelen veel managers, leiders en medewerkers onvrede. Waar heeft dat mee te maken? Met een heel simpel en allesomvattend principe, de menselijke natuur is niet gemaakt om in een machine te passen! De essentie van de menselijke natuur kun je terug vinden in de nieuwste ideeën en onderzoeksbevindingen over motivatie.

"De mens(elijke natuur) is niet gemaakt om in een machine te passen!"

- Wassili Zafiris

Bevrijd jouw leiderschap in twee dag

De training Nieuw Leiderschap duurt twee of drie dagen. Hiernaast een korte opsomming van een deel van de onderwerpen die behandeld zullen worden..

Dag 1

 • Wat is leiderschap eigenlijk?
 • Wat betekent leiderschap en hoe creëer je leiderschap als leider?
 • Wat zijn jouw intenties als leider?

Dag 2

 • De invloed van je staat op jouw leiderschap.
 • Hoe word je eigenaar van jouw leiderschapskrachten?
 • Hoe versterk je jouw sociale vaardigheden en teamkwaliteiten?
 • Authenticiteit en leiderschap – werken aan je identiteit.
 • Op het juiste moment leiden.

Dag 3

 • Hoe leidt je een zelf-actualiserende onderneming?
 • Meaningful profit in de praktijk.

"Welke waarden vinden managers wereldwijd het belangrijkst? Welke waarden staan het meest onder druk bij managers als ze hun werk goed willen doen…? …Familie en integriteit."

- Stanly Slap

Jouw BIG WHY

Om mensen te kunnen motiveren moet je snappen hoe jouw motivatie werkt

Als leider ben je eigenlijk veranderdeskundige, je brengt jezelf, anderen en je organisatie van de huidige situatie naar de gewenste situatie. Om dat te kunnen is het essentieel dat je de kern van verandering snapt en belangrijker, zelf doorleeft hebt. Waarom? Hoe kun je mensen activeren om dat wat ze werkelijk belangrijk vinden na te streven als je je eigen belangrijkste waarden bij de poorten van de onderneming parkeert? Hoe kun je mensen vragen te veranderen als je zelf verandering vermijdt? Hoe kun je verandering doorvoeren als je je laat afleiden door de waan van de dag?

Als leider beweeg je eigenlijk voortdurend door de behoeften van Maslow. Aan de onderkant van de piramide van Maslow zien we motivatie op basis van tekorten (T-behoeften) en aan de bovenkant op basis van overvloed (Z-behoeften). De kunst van effectief leiderschap is om mensen te leren hoe ze hun behoeften effectief kunnen bevredigen, zodat ze zich leren richten op de voor hen meest belangrijke zaken. Want een echte leider richt zich namelijk op de werkelijk relevante zaken!

De nieuwe leider

De nieuwe leider snapt dat de kloof tussen hoe organisaties zich organiseren en de menselijke natuur te groot is en tot allerlei problemen leidt. Motivatie problemen, gevoelens van zinloosheid op het werk, werken slechts om geld te verdienen en niet om gepassioneerd te leven, het maken van verkeerde keuzes, ongeïnspireerd leiderschap en een organisatie waarbij de missie niet veel meer behelst dan geld verdienen. De nieuwe leider snapt dat mensen meer willen en mensen meer nodig hebben. De nieuwe leider begrijpt de essentie van hoe je betrokkenheid schept rondom een visie en bij mensen. De nieuwe leider weet diepe motivatie in zichzelf en anderen wakker te maken en geeft mensen de middelen om zelf en samen de zelf-actualiserende onderneming vorm te geven. Waarom is dit belangrijk? Omdat een zelf-actualiserende organisatie betrokkenheid en motivatie centraal heeft staan.

Voor wie is deze training?

Alle managers en leiders die het allernieuwste op het gebied van leiderschap willen leren. Iedereen die zijn of haar leiderschap wil bevrijden.

Waarom wil je een zelf-actualiserende leider worden?

 • Omdat er potentieel in je zit waar heel weinig gebruik van gemaakt wordt.
 • Om diepe natuurlijke motivatie in jezelf en anderen vrij te maken door te leren hoe je de behoeften naar autonomie, meesterschap en zingeving leert bevredigen.
 • Omdat dit leidt tot natuurlijke, bevlogen authenticiteit.
 • Omdat het gezonder is, voor jou als (manager) leider, de medewerkers en de onderneming.
 • Omdat wanneer mensen hun werkelijk motivaties hervinden, de onderneming een vitale bijdrage aan de maatschappij kan leveren.
 • Als de onderneming ‘natuurlijker’ wordt mensen zich veel meer op hun plek voelen, mensen beter om kunnen gaan met verandering en de keuzes bevlogener worden.
 • Omdat de maatschappij dit nodig heeft.

Data & locatie

Deze training duurt twee dagen van 09.00 tot 18.30 uur.

Trainingsdata in 2019/20
Neem contact op voor de eerstvolgende data.

De training wordt gegeven in Driebergen of IJburg, Amsterdam.

Direct contact opnemen

Investering

€ 1199,00 voor 2 dagen

€ 1599,00 voor 3 dagen

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie).

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling

Gratis ‘IK BEN niet alleen op de wereld’

Bij inschrijving bij deze training ontvang je gratis een exemplaar van het boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’.

Deel deze pagina...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin