Wat nou als juist onze zoektocht naar geluk ons ongelukkig kan maken? Er zijn zoveel boeken over ‘geluk’ geschreven. Als het ‘heilige’ recept voor een gelukkig leven zou bestaan, dan hadden we de weg er heen allang gevonden. Toch worden er telkens nieuwe theorieën, ideeën en ‘7 stappen’ aangedragen’. De meeste ideeën of trucs blijken niet te voldoen of zijn onvolledig. Hoe komt dat toch? Wat zorgt er toch voor dat wij blijven zoeken naar geluk en het vaak niet kunnen vinden?

In NLP is het gebruikelijk om vooral het positieve te benadrukken. NLP is bij uitstek een ‘kind’ van de positieve psychologie. NLP heeft met zijn unieke blik op groei en persoonlijke ontwikkeling bijgedragen aan de cognitieve psychologie. Toch heb ik ontdekt dat deze aanpak niet bij iedereen werkt. Niet bij elk mens is het onderzoeken van het ‘wenselijke’, in plaats van het ‘niet wenselijke’ de juiste remedie. In mijn onderzoek naar de ontstaans geschiedenis van depressie werd me dat volledig duidelijk. Het nastreven van geluk, creëert naar mijn idee juist vaak die diep ongelukkige staat.

Nieuwsgierig? Mijn nieuwste boek ‘Geluk is deprimerend’ komt eind dit jaar uit. Bekijk ook de training tot ‘Depressie coach’, de enige opleiding voor coaches om echt te kunnen werken met depressie en somberheid!